sutra novi pregovori / Kaos u osnovnim i srednjim školama: pregovori bez rezultata, štrajk se nastavlja

Drugog dana štrajka koji je počeo u petak roditelji nisu znali trebaju li djeca doći na nastavu i hoće li za nedolazak dobiti neopravdan sat. Ministar obrazovanja i premijer ponovili su da novca za prosvjetare nema, a kako pregovori poslijepodne nisu završili dogovorom, štrajk se nastavlja i sutra

28.9.2015.
19:00
VOYO logo

Drugi dan štrajka, a i dalje se ne zna trebaju li djeca u školu ili ne. Učitelji u štrajku poručuju kako djeci neće davati neopravdane sate zbog izostanka s nastave. 

Image
O TOME NAKON IZBORA /

Milanović i Mornar: 'Štrajk prosvjetara je nerealan, novaca za povećanje plaća sada nema'

Image
O TOME NAKON IZBORA /

Milanović i Mornar: 'Štrajk prosvjetara je nerealan, novaca za povećanje plaća sada nema'

"Mi svi profesori koji smo u štrajku sigurno djeci nećemo davati neopravdane sate, ja sam u to uvjerena", rekla je Ariana Boger Boroš, povjernica Sindikata hrvatskih učitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u splitskoj Zdravstvenoj školi gdje su organizirali nastavu, učenici koji nisu došli u školu mogli bi dobiti neopravdane.  

"Ili će roditelji iskoristiti svoje pravo jer po novom pravilniku roditelji tri puta u godini imaju pravo na jedan dan svoju djecu opravdati bez liječničkog", izjavila je Mirjana Kurtović, ravnateljica Zdravstvene škole u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Sindikata u štrajku je u osnovnim školama 84 posto učitelja i 75 posto srednjoškolskih profesora. Ministarstvo obrazovanja tvrdi da ih je manje - 43 posto učitelja i 38 posto radnika srednjoškolskih ustanova.

Nakon pregovora s ministrom Sindikati očekuju protuprijedlog o kojem za sad nitko ne želi govoriti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar je konačno obećao da će sutra konačno biti pisani prijedlog Vlade što žele i što nam nude", izjavio je Branimir Mihalinec, predsjednik Sindikata zaposlenih u srednjim školama. 

"Sutra ćemo probati ponuditi neko rješenje, hoće li biti prihvatljivo Sindikatima, ja to ne znam", izjavio je Mornar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome ovisi i trajanje štrajka koji se i sutra nastavlja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo