KAOS SA SDP-OVIM LISTAMA SE NASTAVLJA: / Piližotu je sabotirala osuđenica za nasilje, a Hrelja im je uvalio bjegunca

Image
Foto: Pixsell
23.6.2020.
20:48
Pixsell
VOYO logo

Nevolje za Restart koaliciju u Osječko-baranjskoj županiji se nastavljaju. Nakon što je SDP-ovog predsjednika Županijske organizacije Domagoja Hajdukovića pretukao partner Tomislav Mikulin, inače sada već bivši djelatnik ureda Davora Bernardića, zbog čega je ovaj izgubio poziciju nositelja kandidacijske liste u četvrtoj izbornoj jedinici, koju je preuzela Sabina Glasovac, neugodno iznenađenje je dočekalo i šefa osječkog SDP-a i dogradonačelnika Osijeka, Borisa Piližotu.

SDP-OV DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ OTVORENO: ‘Tomislav i ja bili smo u predanoj vezi, nažalost došlo je do nasilja’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SDP-OV DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ OTVORENO: 'Tomislav i ja bili smo u predanoj vezi, nažalost došlo je do nasilja'

Image

SDP-OV DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ OTVORENO: 'Tomislav i ja bili smo u predanoj vezi, nažalost došlo je do nasilja'

Isplivao stari sukob

Naime, prije nekoliko dana, on je doznao da se nalazi na 11. poziciji na listi, iako je usprkos dogovoru i odluci Glavnog odbora stranke trebao završiti na posljednjem 14. mjestu, s kojeg je trebao hvatati preferencijalne glasove. Sada se počelo rasplitati klupko događanja unutar SDP-a koje otkriva da je svemu kumovao stari sukob između gradske i županijske organizacije SDP-a u koji je uključena još jedna osoba s liste.

Naime, veliko razočaranje u stranačkim redovima bilo je postavljanje Romane Nikolić, inače članice Statutarne komisije stranke, koja je 2016. pravomoćno osuđena na tri mjeseca uvjetnog zatvora zbog prijetnji smrću. Ali, osim što je to bacilo mrlju na izjave visokih stranačkih dužnosnika o borbi protiv nasilja, čini se da je ona prijetnju svojim ambicijama pronašla upravo u Piližoti te je svojim utjecajem u središnjici stranke prouzročila promjenu njegove pozicije na listi, doznaje Glas Slavonije. I sam Piližota je svime razočaran, jer je vlastitim novcem isfinancirao kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjegunac Žagar dobio visoko mjesto

Osim njenog instaliranja na listu i dane joj mogućnost krojenja redoslijeda kandidata, osječki su SDP-ovci razočarani rošadom između Hajdukovića i Glasovac, pogotovo zato što je ona veći dio svog života provela u Zadru, a njihovo je mišljenje da bi Osijek zaslužuje nositelja liste u vlastitoj izbornoj jedinici. Osim toga, neugodno ih je iznenadila i činjenica da je središnjica stranke odlučila dati visoko peto mjesto na listi svom koalicijskom partneru, Hrvatskoj stranci umirovljenika.

To bi još nekako i progutali da Silvano Hrelja nije odlučio tu poziciju popuniti Tomislavom Žagarom, čovjekom koji je 2016. ušao u Sabor kao član SDP-a da bi se nakon samo mjesec i pol dana, kao neovisni zastupnik, priključio Bandićevim "žetončićima", a potom u rujnu 2019. prešao u redove HSU-a. Poznato je da se Žagar razišao sa SDP-om zbog nezadovoljstva vodstvom stranke na čelu s Davorom Bernardićem, zbog čega smatraju da je Hrelja "opalio šamar" cijelom SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo