Umnjak i karijes / Kao što piroman zaslužuje tešku robiju, tako i susjedi Slovenci zbog prljave igre zaslužuju lekciju

Image

Slovensko more je toliko veliko da svaka riba u njemu ima svoje ime, kaže onomad Željko Pervan. Piranski zaljev je toliko velik da naša topovnjača Petar Krešimir IV ne može ući u njega. Kada Petar uđe, Krešimir je još uvijek vani, i obratno. U tim se vodama nalazi jedan neozbiljan komadić mora, ali je, jebi ga, naš

26.7.2015.
21:54
VOYO logo

Najtoplije ljeto u povijesti žeže, a sezona kiselih krastavaca nikako da navali. Nikako da više udari onaj period u kojem kolumnisti zaista više nemaju o čemu pisati. Vrući tjedan usijali požari na jugu, usijala sramota slovenske diplomacije, usijala kazna HNS-u, koja ipak nije toliko vruća koliko su svi mislili da će biti. Kome idu truli karijesi, a kome mudri umnjaci, saznajte u još jednom pregledu tjedna.

Koliko godina robije za morona s isukanim upaljačem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gori Pelješac, gori Korčula, gori Borovina, a nije Mate Bulić, nije nikakva zajebancija. Prži nas najtoplije ljeto od kada je mjerenja, jednako kao nas suši najjača recesija od kada je mjerenja, i sada su nam još samo požari nedostajali. No dobro, ugasit ćemo to nekako, i zagrabit će u Zagrebu ili tamo u Bruxellesu u blagajne, pa nadoknaditi ljudima maslinike, ali ostaje pitanje koliko bolesna i nakaradna glava mora biti da pali obalu. I nemojte mi sada o ravnoteži prirode, o faktoru groma i sličnim bajkama koje zapale šumu, vidi čuda, na jedno šest raznih mjesta u razmaku od pola sata. Ostaje pitanje kako kao sustav moramo reagirati, koliko godina robije pravosuđe mora opaliti za čin piromanije, pa da kretenoidi odustanu od plamene igranke. U devedesetima je gorjelo više i češće, i tada smo se najčešće pozivali na ubačene četnike koji su nam devastirali obalu. Budalaštine, što se mene tiče, jednostavno smo u dvadeset godina napredovali kao društvo, nije nam više pod normalno da palimo korov usred srpnja mjeseca, niti nam je pod normalno da bacamo čikove usred vožnje, napredovali smo kao društvo, i zato je broj požara pao. Ali uvijek se nađe moron koji kresne upaljač i okupira naslovnice. Njih na robiju, a hrabrim vatrogascima s juga idu tri mudra umnjaka.  

Image

Koliko papaka sjedi u hrvatskom diplomatskom zboru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovensko more je toliko veliko da svaka riba u njemu ima svoje ime, kaže onomad Željko Pervan. Piranski zaljev je toliko velik da naša topovnjača Petar Krešimir IV ne može ući u njega. Kada Petar uđe, Krešimir je još uvijek vani, i obratno. U tim se vodama nalazi jedan neozbiljan komadić mora, ali je, jebi ga, naš. A ako nešto povijesno pripada nama, onda povijesno pripada nama. Sve sam samo ne neki zaguljeni nacionalist, fućka mi se za parade i za zastave, fućka mi se za vukove koji sa izvora piju vodu, za mater stinu i takve stvari. Ali stvari gledam po logici svojeg stana. Ako susjed sruši zid i prezida mi pola kupaonice, vjerojatno ću ga ozlijediti. Ako ga ne smijem ozlijediti, jer to nije u skladu s civilizacijskim normama, dat ću ga na sud. Ako susjed pokuša podmititi suca, ako zaigra prljavo, onda ću ja zaigrati još prljavije, inače nisam ništa više od običnog papka. Slovenski arbitri su igrali prljavo. Sada me zanima je li nam diplomacija satkana od papaka, ili će odigrati pravu partiju i do kraja diskreditirati slovenski tim. U diplomatskim salonima oluja, dolje pod vodom mir i tišina. Ribe se vrte u krug i svaka i dalje ima svoje ime. Jerneju Sekolecu i Simoni Drenik dajem tri trula karijesa.

Image

Može li nebo poslati željeznu metlu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je popušio kaznu od sto somova Eura, repki nam oduzelo jedan bod i zabranilo nam da dvije utakmice igramo pred publikom. I ne, nisam razočaran zato što nam reprezentaciju nisu izbacili s Eura, što su mnogi priželjkivali, i to ne neki zluradi mrzitelji svega hrvatskog, nego oni koji repku vole jednako kao i ja. Nisam želio da nam repku izbace s Eura, jer ljudi moji dragi, u hrvatskom se nogometu ništa bitno promijenilo ne bi. Mislite li da bi tada odstupio Davor Šuker i sve te Mamićeve marionete, svi ti poslušnici i uhljebi koji se grebu za plaće, bonuse i dnevnice? Odstupili bi šipak. Pa što je vama, zašto ste tako naivni? Pa živimo u zemlji u kojoj gradonačelnik ne odstupi nakon optužnice i nekoliko nedjeljnih partija košarke na igralištu kaznionice Remetinec. Živimo u zemlji u kojoj stranke zajašu najbolji rejting nakon što im pola ministra završi u bajbokani. Živimo u zemlji koja ne poznaje pokoru, koja ne poznaje političku niti moralnu odgovornost, pa zašto onda naivno mislite da bi uhljebi HNS-a odstupili da smo samo slučajno izbačeni s Eura. Moja repka će ipak vidjeti Francusku (osim ako ne useru motku u ostatku kvalifikacija), a mi se samo možemo moliti nebesima da pošalju kakvu željeznu metlu koja ima snage pomesti sav taj talog Rusanove. Čitava situacija baca u očaj, ali u ime nade, ipak dajem jedan mudri umnjak.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču