otežan promet / Kamioni s prikolicama i tegljači ne mogu prema Dalmaciji, Rijeci, Istri i obrnuto

Image
Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

U Lici i Gorskom kotaru vožnja je otežana zbog snijega. Poledica je moguća zbog niskih temperatura, a posebno na mostovima, nadvožnjacima te vijaduktima. HAK je upozorio kako bi vozači trebali obratiti pažnju da na put ne kreću bez zimske opreme te da odgode putovanje ako je moguće

1.3.2023.
8:41
Slaven Branislav Babic / PIXSELL
VOYO logo

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci, Istri i obrnuto zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC42 u mjestu Poljanak te nekoliko državnih i lokalnih cesta, zatvorene su za sav promet zbog vjetra i snijega.

Promet za osobna vozila dopušten je samo na prometnicama: autocestom A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Rovanjska (Maslenica), autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica za smjer Rijeka i prije čvora Kikovica za smjer Zagreb), Jadranskom magistralom (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25), državnom cestom Gračac-Zaton Obrovački (DC27), državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) te na Paškom mostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
padale su i kazne /

Čim je počeo snijeg, mnogi pohrlili skinuti ljetne gume: 'Vjerujte, malo tko zna staviti lance'

Image
padale su i kazne /

Čim je počeo snijeg, mnogi pohrlili skinuti ljetne gume: 'Vjerujte, malo tko zna staviti lance'

Za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) je zabranjen problem na autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika. Dodatna je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupine vozila) na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107).

Za I. skupinu vozila zabranjen je promet na Krčkom mostu. Riječ je o: motociklima, prikolicama za stanovanje, kamp prikolicama s tri ili više osovina, kombi vozilima visine preko 1,9 metara, autobusima na kat i autobusima duplih osovina koji vuku prikolicu, osobnim vozilima koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Lici i Gorskom kotaru vožnja je otežana zbog snijega. Poledica je moguća zbog niskih temperatura, a posebno na mostovima, nadvožnjacima te vijaduktima. HAK je upozorio kako bi vozači trebali obratiti pažnju da na put ne kreću bez zimske opreme te da odgode putovanje ako je moguće. U većini dijelova Hrvatske kolnici su mokri i vlažni.

Promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabranjen je zbog zimskih uvjeta, a za ostala vozila na cestama u Lici i Gorskom kotaru obvezna je zimska oprema. Za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona zabranjen je promet na mostu GP Pribanjci-Vinica (Slovenija) na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olujan vjetar otežava promet nekim trajektnim, brodskim i katamaranskim linijama pa su stoga u prekidu: trajektne linije Prizna-Žigljen, Brestova-Porozina i Lopar-Valbiska, potom brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Dodatna putovanja organizirana su na otoku Pašmanu na liniji Biograd-Tkon jer se održava manifestacija Škraping Tkon 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo