'To je užas, užas...' / Kamere ušle u crkvu gdje je služio crikvenički svećenik pedofil koji je zlostavljao djecu

Riječki nadbiskup Mate Uzinić otkrio je danas u suzama pojedinosti slučajeva zlostavljanja maloljetnika u Riječkoj nadbiskupiji

22.5.2023.
20:58
VOYO logo

Riječki nadbiskup Mate Uzinić otkrio je danas u suzama pojedinosti slučajeva zlostavljanja maloljetnika u Riječkoj nadbiskupiji. Kako je naveo, riječ je o 13 dječaka od 6 do 13 godina, javlja Danas.hr RTL-a.

Tu je djecu danas sedamdesetogodišnji svećenik zlostavljao od osamdesetih godina, što je i priznao. Izopćen je iz klera, živi u Italiji, ali bez sudske kazne. Ipak Uzinić ga je prijavio DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac bivšeg bogoslova optužio je crikveničkog svećenika da mu je zlostavljao sina, ali i riječkog nadbiskupa za zataškavanje. Uzinić se brani i kaže da je pokrenuo kanonsku istragu prema kojoj zlostavljanje nije utvrđeno. Ali određen mu je nadzor, kao i zabrana pristupa, prijetnja suspenzije, psihološko testiranje…

Image
OVO JE TEŠKO ZA GLEDATI /

Pogledajte kako je nadbiskup Uzinić grcao u suzama dok je iznosio potresne detalje zlostavljanja djece

Image
OVO JE TEŠKO ZA GLEDATI /

Pogledajte kako je nadbiskup Uzinić grcao u suzama dok je iznosio potresne detalje zlostavljanja djece

Policija pretresla kuću

Prozvani svećenik služio je u crikveničkoj crkvi, a prošlog je tjedna policija pretresala njegovu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je užas, užas, ne znam što bih rekla, jer ja sam isto majka, imam djecu, tako da, strašno", komentiraju danas u Crikvenici.

"To je predstavnik Boga i onda mi je to nezamislivo". Na pitanje kakav je bio u svojim propovjedima, kaže: "Fin, normalan, kao i svaki svećenik što mora širit ljubav, blagostanje, zato mi je to nepojmljivo", rekla je Maja Mičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva zlodjela koja je danas nabrojao riječki nadbiskup bilo je potresno slušati, a Uzinić ističe da nema informacije što radi DORH. "Razmjeri zlostavljanja su često veći od onoga što se uspije istražiti i zbog toga u svoje ime i ime Riječke nadbiskupije molim oprost", rekao je danas u suzama Uzinić. Od devet slučajeva, o kojima je Uzinić danas javno progovorio, pet je najtežih optužbi i to za zlostavljanje maloljetnika. Iz DORH-a za sada nisu odgovorili postupaju li po prijavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo