Kalmetin gradonačelnik: Glasajte za Bandića!

Zadarski gradonačelnik HDZ-ovac Zvonimir Vrančić izjavio je na lokalnoj Gradskoj televiziji kako će u drugome krugu glasati za Milana Bandića.

29.12.2009.
13:12
VOYO logo

"Uzimam sebi za pravo kao pojedinac, osoba i kao gradonačelnik Zadra da kažem kako ću podržati Milana Bandića i dati mu svoj glas. Mislim da je on bolje rješenje za Zadar i za Hrvatsku i taj svoj stav preporučujem građanima koji misle da mi mogu vjerovati", kazao je Zvonimir Vrančić, prenosi portal 057info.

To se nikako ne poklapa sa službenim stavom HDZ-ove šefice Jadranke Kosor koji zasad glasi da nemaju favorita, povrh čega se neslužbeno provlači i teza da joj je Ivo Josipović bliži s obzirom da se lakše uklapa u proklamiranu strategiju HDZ-a za borbu protiv korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih znala znači li to da Božidar Kalmeta podržava Milana Bandića, iako Zvonimir Vrančić inače funkcionira 'na daljinski'. Ali ovo je definitivno pljuska Jadranki Kosor zadarskog gradonačelnika i HDZ-a i očito je da se tu raspadaju", kaže nam SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović.

Kalmeta 'ni za koga', Vrančić već bio u problemima zbog druženja s Bandićem

Zadarski "bog i batina" ministar prometa Božidar Kalmeta javno se priklanja stavu Jadranke Kosor da ne podržava ni Josipovića, ni Bandića, kao i ostali HDZ-ovci, osim Vrančića. Kada su ga jučer novinari upitali kako to da je Hebrang ostvario tako loš rezultat u "njegovom" gradu, Kalmeta je kazao da to nije istina i da je rezultat dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se samog Vrančića tiče, on je u ovoj predsjedničkoj kampanji imao problema zbog svog sadašnjeg favorita. Naime, sredinom prosinca svakodnevno se pojavljivao u Bandićevom predizbornom spotu snimljenom za vrijeme revijalne utakmice veterana Košarkaškog kluba Zadar i Reala iz Madrida, nakon čega se morao pravdati da je njegov odabir stranački kolega Andrija Hebrang, a ne kontroverzni zagrebački gradonačelnik.

"Protestirali smo, jer ja nisam došao na tu utakmicu kako bih sudjelovao u nečijoj predizbornoj kampanji. Smatram da su oni manipulirali s tom snimkom i obećali su kako je više neće koristiti. Na toj utakmici bilo je mnogo uzvanika, a tako i Milan Bandić, mislim da nije u redu da se ta snimka iskorištava na taj način", kazao je tada Vrančić Zadarskom listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrančićeva podrška Bandiću ne poklapa se ni sa prevladavajućim stavom birača u tradicionalno HDZ-u naklonjenom Zadru gdje je Bandić završio tek na petom mjestu, a HDZ-ov Hebrang na trećem.

Podsjetimo, SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović nadmoćno je pobijedio sa 32,97 posto glasova, slijedi ga HDZ-ov disident Nadan Vidošević 17,23 posto, pa tek onda službeni kandidat HDZ-a Hebrang dobio tek 13,69 posto glasova Zadrana te HNS-ovka Vesna Pusić sa 8,05 posto glasova. Za Bandića je glasalo tek 6,74 posto birača u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912230075006 arti-200912280534006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo