UOČI PREDSJEDNIŠTVA / Kalmeta i Anušić iznijeli jasno stajalište o tome što očekuju na izborima u HDZ-u

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Osvrnuli su se i na suradnju HDZ-a s Milanom Bandićem

6.2.2020.
17:58
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a te predsjednik Županijskog odbora zadarskog HDZ-a Božidar Kalmeta izjavio je u četvrtak da će svi kandidati na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima imati jednak tretman na terenu te istaknuo da kampanja treba biti demokratski provedena.

"Svi će kandidati na terenu imati jednak tretman, potpuni servis stranke na terenu.  Svima će na rasplaganju jednako biti stranačke prostorije, logistika, poziv članstvu da dođe na predstavljanje", kazao je Kalmeta uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u središnjici stranke, gdje će se odlučiti o raspisivanju unutarstranačkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da kampanju treba provesti demokratski, a da se kandidati tijekom nje trebaju sučeljavati argumentima, a ne uvredama.

Kalmeta nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje je li HDZ profitirao ili izgubio zbog suradnje sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Rekao je da je to pitanje za zagrebačku organizaciju HDZ-a i vrh stranke, a ne za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anušić: Očekujem korektnu kampanju na izborima u HDZ-u

 Osječko-baranjski župan i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u četvrtak kako očekuje korektnu unutarstanačku kampanju u kojoj ne bi trebalo biti prljavih udaraca dodavši da u stranci treba biti mjesta za svačije mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo mi iz iste stranke i kada završi taj izborni proces, trebamo krenuti svi zajedno prema parlamentarnim izborima", izjavio je Anušić uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Upitan hoće li nakon izbora u stranci biti mjesta za oba kandidata za predsjednika stranke, Andreja Plenkovića i Miru Kovača, Anušić je kazao da u HDZ-u treba biti mjesta za svačije mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se nadam da u HDZ-u neće više biti prakse koju smo vidjeli prije desetak godina. Treba biti mjesta za sve, za svačija razmišljanja", rekao je.

Nije želio govoriti o tome je li suradnja sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem naštetila HDZ-u te je ustvrdio da se to treba pitati onoga tko je uspostavio koaliciju s Bandićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra, međutim, da Bandić nije kriv za sve.

"Ne želim sada nakon godina i godina uskog i prisnog odnosa stranaka s Bandićem, pokazivati da je Bandić kriv za sve sada. Nije, krivi smo mi svi koji nismo imali konzistentnu politiku, u kojoj je dolazilo do koalicija koje nisu bile principijelne i koje su rezultirale problemom koji danas imamo", ustvrdio je Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo