DATUM SE JOŠ UVIJEK NE ZNA / Kalkulacije Kukuriku koalicije: SDP želi parlamentarne izbore prije obljetnice pada Vukovara

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odredit će datum izbora, no oni se moraju održati 30 do 60 dana od raspuštanja Sabora, pa u SDP-u žele onemogućiti opciju da građani iziđu na izbore nakon tužne obljetnice

12.8.2015.
11:33
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Datum parlamentarnih izbora još uvijek je nepoznanica, no iz vladajuće stranke sve se češće može čuti kako će hrvatski građani na birališta najkasnije u studenome. S njima se slaže i koalicijski partner HNS, no još se uvijek se ne zna točan datum jer se raspravlja kada je najpametnije raspustiti Sabor.

"Postojala je ideja da se na zahtjev Vlade sazove izvanredna sjednica Sabora 1. rujna i da traje dva tjedna, do početka redovne sjednice Sabora 15. rujna. Nakon toga sjednica bi trajala još tjedan dana i potom bi se raspustio", otkriva za Večernji list izvor iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjava da bi se time dobila tri radna tjedna Sabora što bi bilo dovoljno da se donesu svi zakoni koje je vladajuća koalicija planirala donijeti uoči izbora, a tu se prije svega misli da paket mjera ministra financija Borisa Lalovca.

No, ta se ideja ne uklapa sa željama većine SDP-ovaca da se parlamentarni izbori održe prije obljetnice pada Vukovara 18. studenog. Stoga nije isključeno ni da se Sabor raspusti 15. rujna nakon samo dva tjedna rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odredit će datum izbora, no oni se moraju održati 30 do 60 dana od raspuštanja Sabora, pa u SDP-u žele onemogućiti opciju da građani iziđu na izbore nakon tužne obljetnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo