KAD ĆE NAM SE VRATITI LJETO? / Neki će već danas uživati na suncu, ali ostali će ipak malo morati pričekati

Image

U kontinentalnom području će utorak još biti u znaku nestabilnosti, a zatim će one uglavnom izostati te će, uz većinom sunčano vrijeme, temperatura porasti iznad 30 °C

29.7.2019.
8:12
VOYO logo

Nakon svježije i kišne nedjelje, mnogi se pitaju kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan. Srećom, tu su meteorolozi! Meteorologinja DHMZ-a Tanja Renko za HRT piše da je u nedjelju zabilježen velik broj munja te da je nestabilna atmosfera podržala i razvoj pijavica. No, u ponedjeljak ipak slijedi sunčana promjena jer će posvuda biti više sunčana vremena. Iako će i dalje biti nestabilno, ovako jakog nevremena kao u nedjelju neće biti jer će se glavnina poremećaja premjestiti dalje na istok kontinenta.

Stoga će u istočnoj Hrvatskoj biti mjestimične kiše, ponajviše u obliku pljuskova, i to češće poslijepodne. No bit će i duljih sunčanih razdoblja, a uz slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar temperatura zraka će poslijepodne biti od 26 do 29 stupnjeva. I u središnjoj Hrvatskoj još u ponedjeljak predah od vrućine, a uz promjenjivu će naoblaku povremene kiše, ponegdje i grmljavine, također biti češće sredinom dana i popodne, prognozira Renko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoza za jug Hrvatske i Dalmaciju

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i dalje nestabilno pa će pljuskovi biti razmjerno česti, lokalno i izraženiji, ali i sunčanih razdoblja neće nedostajati. Postojat će vjerojatnost za pojavu pijavice, a iako će vjetar biti znatno slabiji, bit će promjenjiva smjera, od juga i jugozapadnjaka do sjeverozapadnjaka.

Image

I na jugu Hrvatske vrlo promjenjiv vjetar te naoblaka, pa će biti i dosta sunca, ali i sporadičnih pljuskova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak u znaku nestabilnosti

Od utorka na Jadranu većinom sunčano te ponovno vruće, no ipak uz razmjerno ugodne noći. Poneki lokalni pljusak bit će moguć ponajprije na krajnjem jugu. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, uz obalu u jutarnjim satima ponegdje i bura.

U kontinentalnom području će utorak još biti u znaku nestabilnosti, a zatim će one uglavnom izostati te će, uz većinom sunčano vrijeme, temperatura porasti iznad 30 °C pa će kraj srpnja i početak kolovoza biti u znaku pravog ljetnog vremena. No dugotrajnije stabilizacije nema na vidiku. Naime, vjerojatnost za mjestimičnu kišu ponovno raste prema idućem vikendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo