Kakva bi mi policija bili da nismo hapsili?

20.7.2010.
18:31
VOYO logo

Načelnik PUZ-a kritizirao je zastupnike u gradskoj skupštini zato što su iznosili objede na račun Ministarstva unutarnjih poslova, ministra Tomislava Karamarka "koji je napravio više od bilo kojeg svog prethodnika" i policije u cjelini.

"Situacija je otišla van okvira. Pokušava se izokrenuti zakonitost postupanja policije. To je bila asistencija nadležnom tijelu sukladno Zakonu o policiji, gdje smo mi dužni pružiti asistenciju. Došlo je do protupravnog ponašanja s obilježjima prekršaja. Kakva bi mi policija bili da nismo reagirali?", pitao je Buterin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koristili smo najblaža sredstva prisile, to se vidi na snimkama i na izjavama privedenih. Sredstva prisile bila su zakonita, razmjerna i u skladu sa zakonom", kazao je Buterin, te nastavio:

"Angažirali smo razmjerni broj interventnih policajaca. Plan pomoći donosi načelnik policijske uprave. Ne možemo ovdje govoriti o mirnom prosvjedu, građankama i građanima koji na miran način prosvjeduju. Da, svi imaju pravo prosvjedovati, ali ne protiv zakona. Da li je to 5 ili 150 nije važno. Objede na račun Ministarstva i policije nekih zastupnika mislim da je neprimjerno. Policiji je zadaća da štiti sigurnost i imovinu građana", kazao je Buterin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezavisni zastupnik Josip Kregar je kazao da je to bila više vojna nego policijska akcija i da je ugroženo izražavanje mišljenja. Buterin mu je odgovorio da su prosvjednici sprječavali policiju u njenom djelovanju.

Prethodni članci:

arti-201007200480006 arti-201007200250006 arti-201007200493006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo