KAKO ZATRAŽITI PROPUSNICU? / Od ponedjeljka će ponovno biti dostupan sustav preko interneta, evo i procedure...

Image

Ograničenje kretanja građana između županija bit će na snazi od 23. prosinca do 8. siječnja, a od ponedjeljka, 21. prosinca, ponovno će biti dostupan i sustav e-Propusnice

19.12.2020.
10:36
VOYO logo

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, od iduće srijede, 23. prosinca, na snagu stupaju nove, pooštrene protuepidemijske mjere kako bi se tijekom predstojećih blagdana spriječilo snažnije širenje zaraze koronavirusom. Najkontroverznija u tom "blagdanskom paketu" mjera jest ona o ograničavanju kretanja između županija, što podrazumijeva i ponovno uvođenje propusnica kao to je to bio slučaj prilikom proljetošnjeg 'lockdowna'.

Ograničenje kretanja građana između županija bit će na snazi od 23. prosinca do 8. siječnja, a od ponedjeljka, 21. prosinca, ponovno će biti dostupan i sustav e-Propusnice koji omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUSTAV E-PROPUSNICA BIT ĆE SPREMAN U PONEDJELJAK: /

Malenica poručio: 'Odluka o zabrani napuštanja u prvom valu je smirila kretanje građana'

Image
SUSTAV E-PROPUSNICA BIT ĆE SPREMAN U PONEDJELJAK: /

Malenica poručio: 'Odluka o zabrani napuštanja u prvom valu je smirila kretanje građana'

Proces izdavanja e-Propusnice

Kako je navedeno na službenoj stranici Koronavirus.hr, sustav e-Propusnice omogućava sljedeće funkcionalnosti za građane: predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica prema nadležnom stožeru civilne zaštite; pregled predanih zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica i njihovih statusa te pregled i preuzimanje odobrenih e-Propusnica u PDF obliku.

Proces izdavanja e-Propusnice je sljedeći: u internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr; odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu; potvrdite svoje podatke; ulaskom u korisničko sučelje, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva; ukoliko želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice te ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev. Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlozi izdavanja propusnica

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a građanima ih izdaju stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili boravišta. Razlozi izdavanja e-Propusnica su: pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodna i ne može se obaviti od kuće te ostali opravdani razlozi.

Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše 1 sat (tj. u skoro realnom vremenu) biti dostupne u MUP-u radi provjera na terenu. U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva još vrijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva pitanja u vezi s funkcionalnostima sustava e-Propusnice za građane mogu se uputiti službi za podršku putem obrasca dostupnog na stranicama usluge e-Propusnice od 0 do 24 sata. Kontakti su putem telefona 0800 80 90, elektronske pošte propusnice@rdd.gov.hr te na mrežnoj stranici epropusnice.gov.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo