Muž ZET-ovac poginuo na dužnosti, a firma joj sada oduzela doživotni pokaz

Suprug Nevenke Mijatović poginuo je u noćnoj smjeni kao tramvajski prodavač karata. Nudili su joj novac, stan posao, a uzela je samo doživotnu besplatnu kartu.

17.3.2015.
14:32
VOYO logo

Nevenka i Jakov Mijatović imali su samo 25 godina. On je jedno vrijeme radio noćne smjene u ZET-u kako bi tijekom dana bio s trogodišnjom kćeri.

"Bila je zima. Mene su poslali u Krapinske Toplice na neku konferenciju koja je trajala nekoliko dana. Sjećam se da sam treću noć oko 3 sata dobila telefonski poziv", prepričava danas 71-godišnja Nevenka Mijatović za Večernji list. Zvali su je, naime, da je obavijeste da je suprug Jakov doživio nesreću i na mjestu preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te je večeri u Zagrebu bilo jako nevrijeme. Suprug je radio noćnu smjenu kao tramvajski prodavač karata. Za vrijeme radnog vremena udario ga je autobus i nije mu bilo spasa. Bila je to velika tragedija za mene", kroz suze govori Nevenka te dodaje kako su je u svoj toj nesreći iznenadili postupci tvrtke u kojoj je Jakov radio, točnije ZET-a.

"Nudili su mi novac, stan, posao... ali, meni to ništa nije trebalo. Jedinu stvar koju sam od njih prihvatila bila je doživotna ZET-ova karta. A danas sam i bez toga ostala", istaknula je. Rekli su joj da je ostala bez toga prava i to, kaže, bez ikakvog objašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije riječ o novcu, ovaj mi potez teško pada kao čovjeku. Pisala sam ZET-u žalbu, ali mi je odbijena", rekla je za Večernji.

"Izražavajući žaljenje i suosjećanje zbog nesreće koja se dogodila 1969. godine, na koji je Nevenka Mijatović podsjetila, no unatoč kontekstu toga slučaja, sa žaljenjem smo gospođu Mijatović morali izvijestiti da nismo ovlašteni donositi odluke koje su u suprotnosti s tarifnim odredbama koje su na snazi", poručio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a te dodao da ne mogu nikome dati besplatnu godišnju kartu ako to nije u skladu s uvjetima iz Odluke o socijalnoj skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevenka Mijatović, naime, ističe kako joj nije važno ima li besplatan prijevoz ili ne, već da ta plastična plava karta za nju ima simbolično značenje koje joj je, kaže, bez objašnjenja nakon 46 godina – oduzeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo