podijeljena mišljenja / Kako Triljani gledaju na izgradnju prihvatnog centra za migrante u njihovom gradu?

Dok traju radovi na izgradnji tranzitnog prihvatnog centra za strance u Trilju, rasprave je li to dobro ili loše za malo mjesto u dalmatinskom zaleđu još su aktualne

28.7.2015.
19:20
VOYO logo

Trošak gradnje centra od 37 milijuna kuna snosi Europska unija. Zgrada  će primati 62 imigranta, a uz 16 prostorija na krovu je i sportsko igralište. Uz centar završava se i zgrada policijske postaje.

"Tu ima još nekih dva do dva i pol mjeseca posla, a zgrada polcije će biti gotova do sredine siječnja 2016.godine", rekao je zamjenik voditelja gradilišta Dragan Divić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemljište za gradnju osigurao je Grad Trilj, iz kojeg se nadaju otvaranju novih radnih mjesta. No za gradonačelnika je važniji sigurnosni aspekt, jer je Trilj granično područje.

"To je granično, shengensko područje. Duljina granice je cirka 80 kilometara. I potrebno je voditi brigu o sigurnosti ljudi i materijalnih dobara. Iz toga aspketa je sigurno pozitvno što će se otvoriti ti objekti", naglasio je gradonačelnika Trilja Ivan Šipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema priopćenju iz policije, taj centar nije namijenjen za smještaj azilanta i tražitelje azila, već bi se u Trilju trebali tek  privremeno zbrinuti stranci zatečeni u ilegalnom prelasku granice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo