nadmašen broj gledatelja / Kako su Hrvati doživjeli film 50 nijansi sive?

Požuda i mračni seks pretvaraju se u ljubav i nastaje zaplet jednog od najprodavanijih romana - Pedeset nijansi sive. Dugoočekivana ekranizacija napunila je hrvatska kina. Nakon posebne projekcije u utorak, održana je i premijera. Broj gledatelja nadmašio je očekivanja, ali film je s druge strane, kažu, ispod očekivanja

13.2.2015.
17:29
VOYO logo

Iako obara rekorde gledanosti dugo očekivana premijera filma 50 nijansi sive, redateljice Sam Taylor-Johnson, u svijetu je doživjela fijasko. Izrugivanje publike i kritičara na kako kažu, plastičnu priču s nerealnim, smiješnim dijalozima. Na hrvatskoj premijeri gledatelji nisu bili oduševljeni, ali ni upola toliko kritični.

"Pa nije loš. Mislim, morali su puno stvari zbiti u relativno kratak film. Ona mi je odlično pogođena. On malo manje, ali mislim simpatičan filmić eto. Ništa specijalno, svi koji su očekivali puno pornografije, erotike su ostali razočarani, ja nisam. Očekivala sam nešto tako lagano", prokomentirala je

...dok je bila direktnija: "Ja mislim da to volimo gledati, ali nitko ne želi priznati da to vole raditi, ali vole gledati".

A to što u filmu Christian Gray i Anastasia Steel, koje su utjelovili Jamie Dornan i Dakota Johnson, vole - po mnogima graniči sa seksualnim zlostavljanjem pod izlikom ljubavi.  

"To mi je bolesno malo, izopačeno. Kako komentiraš onda da su žene poludjele? Nemam pojma, zato jer ta njegova strana, dok ne otkrije tu svoju stranu vjerojatno je privlačan. Onako bahat i arogantan tip, to je curama privlačno", rekla je

Publici se redom više svidjela izvedba Dakote Johnson, inače kćeri Dona Jonsona i Melanie Griffith, nego ona Jamiea Dornana.

Izlazak u kino jučer je bio rezerviran pretežno za žene. Pokoji nesretnik došao je kako bi učinio uslugu svojoj dragoj, ali i potražio odgovor na pitanje zbog čega su dame pomahnitale za ovim filmom.

One kojima se film sviđa pale su, kažu, na ljubavnu priču. Seks tu nije bitan.

Što god tko mislio o Pedeset nijansi sive, činjenica je da je film popunio kino dvorane diljem svijeta. Autori se neće stići zamarati lošim kritikama, bit će prezaposleni brojanjem novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo