Kako poslati CV preko maila - ostavite dobar dojam prilikom slanja CV-a mailom

Image
Foto: Pexels.com

Ponekad molbu za posao možete poslati putem maila, a nekad je obvezno predati ju osobno. U slučaju da šaljete molbu mailom evo savjeta kako poslati CV preko maila.

26.4.2018.
9:17
Pexels.com
VOYO logo

Molbu za posao možete napisati kao datoteku koju ćete priložiti mailu ili pak direktno u mailu. Skloniji smo prvoj opciji jer je profesionalnija, iako postoje situacije kada molbu šaljete agencijama na generičke adrese. U tom slučaju CV preko maila treba svakako poslati kao priloženi dokument koji će agencije vjerojatno pohraniti u bazu potencijalnih kandidata zajedno s životopisom.

Kada šaljete CV, mail kojim se javljate na molbu za posao mora imati Subject ( naslov ) jer bez toga izgleda vrlo neprofesionalan I velike su šanse da završi direktno u SPAM. Upravo je zato važno pripaziti na to kako poslati CV preko maila. Dovoljno je napisati molba za posao, iako poslodavci ponekad traže da napišete i šifru oglasa na koji se javljate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

Pazite da osobu kojoj šaljete mail krivo ne oslovite te svakako mail započnite s izrazom Poštovani ili Poštovana.
Na kraju maila ne zaboravite dodati sve vaše podatke te link na vaš LinkedIn profil kojim možete dodatno impresionirati poslodavca, ali naravno, samo ako imate dobro uređen profil i imate iskustvo kojim se možete pohvaliti.
Jedno od najvažnijih pravila kako poslati CV preko maila je da koristite što jednostavniji font bez dodatnog  formatiranja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo