Informatika i tehnologija / Kako pokrenuti laptop?

Image
Foto: Pixabay

Znate li kako pokrenuti laptop kada se vaš laptop ne želi pokrenuti? Donosimo nekoliko savjeta za rješavanje problema s pokretanjem prijenosnog računala.

15.8.2018.
12:16
Pixabay
VOYO logo

Ako se vaše računalo ili laptop ne može pokrenuti, ne paničarite. Evo nekoliko savjeta kako pokrenuti laptop kada neće da se upali. 
Iako bi problem mogao biti i ozbiljan, velika je vjerojatnost da ga možete i sami riješiti.

Prvo pravilo  je da provjerite napajanje laptopa. jer ovo zna biti jedan od najčešćih problema. 
Dakako, postoje različite stvari koje mogu poći krivo, pogrešan punjač za laptop koji onda isporučuje pogrešan napon, pa do pregorjelog osigurača u priključku za napajanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Punjač laptopa može biti jednostavno pokvaren. Pobrinite se da je baterija donekle napunjena. Ako na bateriji nema indikatora napajanja, onda je najbolje da bateriju u potpunosti uklonite i koristite samo punjač.

Morate biti sigurni da koristite ispravan punjač za vaše prijenosno računalo. Mnogi laptopi, naročito ako su od istog proizvođača, koriste istu veličinu priključka pa se zna desiti, ako imate više od jednog laptopa, da ste ga priključili na pogrešan punjač.
Pogrešan punjač može dati drugačiji napon ili nedovoljno struje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo pravilo u savjetniku kako pokrenuti laptop, je da provjerite osigurač u samom priključku. Pomoću odvijača za uklanjanje osigurača instalirajte novi osigurač za koji znate  da je ispravan. Svakako provjerite i kabel jer se sam kabel prijenosnog računala lako može oštetiti. Najosjetljivije su njegove slabe točke su na krajevima gdje se spaja na crnu kutiju punjača i na samom priključku za laptop. Ta su mjesta najugroženija prenošenjem laptopa.

Treći problem koji se može pojaviti je taj da se vaš laptop može uključiti, ali i da se slika uopće ne pojavi. Onda krivac može biti jedino LCD zaslon. Ovdje nema čarobnog savjeta kako pokrenuti laptop, jer u obzir dolazi samo njegova zamjena, koja je moguća ali dosta je komplicirana i skupa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su samo osnovna tri problema koje možete pokušati riješiti sami, a za sve ostalo svakako je bolje obratiti se stručnjaku koji će pregledati vaš laptop i savjetovati vam  koje je najbolje rješenje problema i kako pokrenuti laptop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo