Kako nam dišu djeca?

Djeca u Hrvatskoj, pogotovo zbog općeg starenja stanovništva, trebala bi biti na vrhu liste prioriteta državne politike. Zanima li ikoga kako im je provoditi djetinjstvo i pohađati školu?

16.2.2011.
15:54
VOYO logo

Pitanja su to na koja će dobrim dijelom odgovoriti istraživanje "Ponašanje u vezi sa zdravljem u djece školske dobi" koje je u više od 40 zemalja svijeta provela Svjetska zdravstvena organizacija. Preliminarne podatke ovog velikog istraživanja prevedenog 2010. godine premijerno će, u "duetu" za Danas.hr, javnosti predstaviti doktorice školske medicine na Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo - dr. med. Ivana Pavić Šimetin i dr. med. Iva Pejnović Franelić.

U intervjuu će nam odgovoriti na niz pitanja o psihičkom i fizičkom zdravlju djece sedmih razreda osnovne i prvih razreda srednje škole. Garantirano, pojedini nalazi ovog istraživanja začudit će mnoge, jer se radi o svojevrsnim paradoksima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primjer, jeste li znali da su nam djeca po ocjenama u školi pri samom vrhu Europe, po znanju u sredini, a prema zadovoljstvu sa školom - pri samome dnu?

Imali dijete ili ne, čitajte intervju tjedna Danas.hr-a u četvrtak u podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo