KAKO JE STIGLA? / Ujutro na TV-u u Zagrebu, a već rano popodne u Splitu. Uz to, na dijelu autoceste promet je ograničen zbog vjetra...

Image
Foto: Pixsell/Google Maps

Grabar Kitarović stigla je iz središta Zagreba, iz Pavletićeve ulice gdje se nalazi studio N1 televizije, na splitsku Rivu za najviše tri i pol sata,

29.12.2019.
16:19
Pixsell/Google Maps
VOYO logo

Predsjednica Republike i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju ujutro gostovala je u emisiji "Točka na tjedna" na televiziji N1, a potom se uputila u Split na predizborni skup i druženje s građanima. Gosotvanje na televiziji N1 trajalo je kraće od planiranog jer se ondje, na debati, nije pojavio SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović.

Grabar Kitarović ondje je bila do otprilike 10 sati, a Dalmatinski portal već je koju minutu prije 13.30 objavio snimku njezinog druženja s građanima na splitskoj Rivi. Grabar Kitarović je bila okružena brojnim lokalnim HDZ-ovcima. Vjerojatno je, dakle, kako je stigla i nešto prije tog vremena, kako bi se iskracala i pozdravila s domaćinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Google Mapsa od Zagreba do Splita treba nekoliko minuta manje od četiri sata. Kako bismo bili sasvim precizni pretpostavili smo da je predsjednica automobilom krenula baš iz Pavletićeve ulice, gdje se nalazi N1 televizija. Tada joj do Splita treba 3 sata i 51 minuta:

Image

Grabar Kitarović je ovih 407 kilometara prošla iznimno brzo

Na dijelu autoceste ograničena brzina zbog vjetra

Uz pretpostavku da je putovala automobilom, Grabar Kitarović je dakle stigla iznimno brzo - u manje od tri pol sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo ovome da je na dijelu autoceste zbog snažnog vjetra uvelike smanjenja brzina. "Na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići brzina vožnje ograničena je na 60 km/h zbog olujnog vjetra. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova", objavio je HAK. Kasnije se to ograničenje promijenilo na 80 kilometara na sat, što je i dalje značajno manje od inače maksimalno dopuštenih 130 kilometara na sat.

Image
Foto: Pixsell

Grabar Kitarović je zapalila svijeću ispod spomenika Franji Tuđmanu u Splitu

Kao predsjednica, Grabar Kitarović ima pratnju, no ranije je žestoko krizirala bivšeg predsjednika Ivu Josipovića, kazavši kako treba vidjeti što se sve koristi u kampanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrebno je dati vrlo jasne podatke koliko je novca potrošeno na putovanja i koriste li se državna sredstva, zrakoplovi, helikopteri i automobili za kampanju, a činjenica je da ljudi koji rade u njegovu stožeru primaju plaću od RH za posao koji bi trebali raditi kao savjetnici", kazala je u prosincu 2014. predsjednička kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović.

Izbornom stožeru njezine kampanje poslali smo upit o tome kojim prijevoznim sredstvom je Grabar Kitarović stigla u Split, koliko je trajao put i kolika je bila maksimalna brzina kojom je njezino vozilo išlo. U trenutku objave ovog teksta odgovor nismo dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo