KAKO JE JOSIPA RIMAC DOBILA DRUGI STAN NA RAČUN DRŽAVE? / Počelo suđenje prijateljici moćne HDZ-ove političarke

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić
9.3.2017.
11:35
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

"Nisam kriva", rekla je Anna Marija Radić, bivša ravnateljica u Ministarstvu regionalnog razvoja, na početku suđenja u kojem joj se na teret stavlja zloupotreba funkcije čime je sredila veći stan suprugu tadašnje gradonačelnice Knina Josipe Rimac.

Radić znala da se radi o dva stana

'Dobila sam preporuku kojom se tražilo da riješim stambeno pitanje obitelji Josipe Rimac', još tijekom istrage priznala je Anna Marija Radić svoju ulogu u ovom manevru u korist obitelji bivše prve žene Knina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporno je to što je obitelj Rimac već bila stambeno zbrinuta. Iako su imali stan od nešto više od sto četvornih metara u Meštrovićevoj ulici 10 u Kninu, od države su ipak dobili još jedan.

Image

KAKO JE DOBILA DRUGI STAN? Potvrđena optužnica zbog pogodovanja Josipi Rimac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO JE DOBILA DRUGI STAN? /

Potvrđena optužnica zbog pogodovanja Josipi Rimac

Image
KAKO JE DOBILA DRUGI STAN? /

Potvrđena optužnica zbog pogodovanja Josipi Rimac

Prema optužnici, ravnateljica Radić znala je da se radi o dva stana, jer je to proizlazilo iz dokumentacije što ju je uputila Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu na mišljenje. Bio je to dio standardne procedure prilikom dodjele stanova prema Zakonu o područjima posebne državne skrbi.

Obrana sigurna u uspjeh na suđenju

USKOK je uvjeren da će ove optužbe dokazati dok obrana Anne Marije Radić vjeruje da će sud utvrditi da nikakvo kazneno djelo nije učinila. Temelj tog stava obrane je mišljenje zamjenice u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, Snježane Bajan, koja je odobrila dodjelu stana obitelji Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, u svom je svjedočenju potvrdila da je sve radila po zakonu, po važećim uredbama kao i po naputku višeg državnog odvjetnika, te da je dodjelu stana posebno provjerila s obzirom na to da se radilo o branitelju i suprugu tadašnje gradonačelnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo