KAKO JE IDS-ovac NAPAO HDZ-ovca? 'Rekao mi je: / 'Šta se bojiš, p….. mamina usrana!' i onda sam ga uhvatio za vrat'

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj
15.10.2016.
12:53
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Prema izvještaju Policijske uprave istarske, Picco i Prgić prvo su se verbalno sukobili, a zatim je IDS-ovac odgurnuo HDZ-ova vijećnika. Protiv obojice je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dražen Prgić tvrdi da je Picco na njega fizički nasrnuo i krenuo ga gušiti te je nakon incidenta zatražio liječničku pomoć, pri čemu su mu liječnici utvrdili crvenilo na vratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDS-ovac U POREČU NAPAO HDZ-ovca: ‘Stiskao ga je oko vrata i počeo ga tresti. Bilo je strašno’

Image

IDS-ovac U POREČU NAPAO HDZ-ovca: 'Stiskao ga je oko vrata i počeo ga tresti. Bilo je strašno'

Image

IDS-ovac U POREČU NAPAO HDZ-ovca: 'Stiskao ga je oko vrata i počeo ga tresti. Bilo je strašno'

Službena reakcija porečkog IDS-a

Jučer je ujutro objavljena i reakcija porečkog IDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno se ograđujem od takvog ponašanja, za IDS Poreč nasilje nema opravdanja. Gradsko vijeće je mjesto nulte tolerancije na nasilje. Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva IDS-a Poreč donijeli smo odluku o pokretanju postupka protiv vijećnika Fabrizia Picca. Zahtijevamo također njegove neopozive ostavke na sve stranačke funkcije te na mjesto gradskog vijećnika, kao i njegovu javnu ispriku napadnutom vijećniku i cjelokupnoj javnosti", izjavila je predsjednica porečkog IDS-a Sanja Oplanić.

Fabrizio Picco je je pak izjavio kako je zbog uzemirenosti, nakon neprospavane noći, zatražio liječničku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez političke pozadine

Image
Foto: porestina.info/

"Nikakva politička pozadina sukoba ne postoji, jednostavno se dogodio u krivo vrijeme na krivom mjestu. Pa moj kum je HDZ-ovac, imam barem 20 prijatelja HDZ-ovaca, više nego Prgić", tvrdi Picco, te dodaje, "On je bez mog dopuštenja s mog stola uzeo interne dokumente, brošure IDS-a za lokalne izbore. Pet puta sam tražio da ih vrati i da izbriše fotografije s mobitela jer ih je fotografirao. To su moje privatne stvari, mogao sam isto tako na stolu imati bilo što drugo."

"On mi je tada rekao, Šta se bojiš, p….. mamina usrana!’ Naravno da nisam mogao izdržati da mi vrijeđa majku. Moja je majka jako uznemirena zbog svega, plakala je sinoć. Nisam ga gušio, uhvatio sam ga malo za vrat i odgurnuo. Pa i policija se smijala kad je došla. On je vikao, prijetio da će sve to dići na stranačku razinu, to su svi čuli. Savršeno mu je sve skupa odgovaralo, da sve to uvuče u političku igru. Ovim putem želio bih se ispričati i biračima HDZ-a i svim građanima. Nisam nasilan čovjek, nikada nisam kažnjavan, to što imam 110 kilograma i obrijan sam na ćelavo ništa ne znači. Prgić u porečkom Gradskom vijeću samo vrijeđa, na nacionalnoj i na drugim osnovama, nikakvog programa nemaju, to znaju i moji prijatelji HDZ-ovci i taj primitivizam im smeta", priča Picco svoju verziju priče, te dodaje kako ne namjerava dati ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politička pozadina postoji

S druge srtrane, Prgić je medijima izjavio da ga je Picco napao nakon što je, uz odobrenje IDS-ovaca, pogledao dokument te stranke o pripremama za lokalne izbore. Navodno su mu rekli da ga može pogledati i onda vratiti kada se iza njega pojavio Fabrizio Picco i prijetio mu jer je mislio da je dokument snimio mobitelom.

"Dogodilo se to usred sjednice. Prišao mi je s desne strane dok sam sjedio, nisam ga ni vidio. Vikao je: ‘Briši to iz mobitela!’ Nisam ništa fotografirao, brošure sam uzeo uz dozvolu jer su stajale na jednoj ‘usamljenoj’ klupi, a rekli su mi da ih vratim nakon što prelistam. Na kraju krajeva, bila je to sjednica Gradskog vijeća, ne sjednica IDS-a", ispričao je vijećnik HDZ-a Dražen Prgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Picco je ponavljao ‘Briši to!’, a ja sam zatražio od predsjednika Gradskog vijeća da mu kaže da se makne. Tada me uhvatio za vrat i krenuo gušiti, a drugi vijećnici su ga zaustavili", tvrdi Prgić, dodavši kako se radi o čistom političkom napadu.

"Ovaj nezapamćeni incident samo je rezultat 25 godina IDS-ove politike. Verbalnih napada na mene je već bilo. Mi smo nova snaga u Gradskom vijeću, nudimo promjene, a IDS-u to smeta" navodi Prgić koji negira da je opsovao Piccovu majku, što, tvrdi, mogu potvrditi i svjedoci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo