Umjesto radosti, lopovi i policija / Kako je Grinch ukrao Božić u Klani? Preko noći nestalo 100 metara božićnih lampica

Ukradene lampice je općina tek kupila, a po prvi su put trebale zasjati ove nedjelje

28.11.2019.
8:00
VOYO logo

Predblagdansko vrijeme u općinu Klana nedaleko Rijeke nije donijelo očekivanu radost nego lopove, policiju i nemir.

Naime, sinoć između 20 i 22 sata, nepoznata je osoba ili više njih iz centra mjesta ukrala stotinu metara tek postavljene blagdanske rasvjete. Da stvar bude još gora - mala općina za nove zamjenske ukrase više nema novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ograda do sinoć bila ukrašena visećim led lampicama koje su trebale biti blagdanska dobrodošlica na ulazu u Klanu. Općina ih je tek kupila, a po prvi su put trebale zasjati ove nedjelje.

"Zaista šok, mislim da se ovako nešto dogodi u Klani, nikad nismo imali ovakvih nekakvih incidenata i zaista ja sam zbilja, ogorčena sam ne toliko zbog materijalnog već zbog toga što je Božić nekako vrijeme darivanja, ljubavi, međusobnog pomaganja, a evo nama se dogodilo upravo suprotno", rekla je Željka Šarčević Grgić, načelnica Klane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božićne lampice uz glavnu prometnicu električar je postavljao danima, a stotine plastičnih vezica kojima su bile pričvršćene je lopov, ili više njih, pobacao po podu. Mještani su ogorčeni.

"Ljuti me, baš sam se veselio, nekoliko dana su pripremali, stavljalo se na ogradu i još sam se spremao da ću ić malo pogledat na večer kako to svijetli, ali evo nisam dobio priliku da pogledam to", izjavio je Makse Gržinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje pričaju li o tome kupci u lokalnoj trgovini, prodavačica Nives Simčić odgovara: "Da, jako i svi su ogorčeni i svi su revoltirani".

Općina je ukrasnu mrežu platila 22 tisuće kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koja očito neće zasvijetliti jer u proračunu nemamo osigurana sredstva za taj izdatak", dodala je načelnica Šarčević Grgić.

Iako su lampice bile duge stotinu metara, pa je i krađa morala potrajati, mještani koji žive u blizini, kažu kako ništa sumnjivo nisu ni vidjeli ni čuli. Olgina kuća gleda na ogradu s koje su ukradene lampice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam nikoga primijetila ni vidila, ali da jesam onda bi se znala kako postavit, registarska tablica, pa policija, općina, pa neka rješavaju problem", rekla je Olga Marčelja.

Iako sumnja da će se lopov predomisliti, ima jednu molbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onako kako je uzeo, tako neka vrati, ne mora vezice stavljat samo neka prebaci", dodala je.

Dok se mještani nadaju čudu i poštenju lopova, policija provodi istragu. Intenzivno traži kradljivca koji je iz Klane ukrao blagdansko svjetlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo