NEMA NAMJEŠTAJA, SVE JE ZAPUŠTENO I SMRDI / Kamere ušle u jedan od stanova koje čuvaju zaštitari tvrtke Bilić-Erić: Trošak dnevnog čuvanja iznosi 900 kn!

Zanimljiva je činjenica da je unajmljena zaštitarska tvrtka Bilić-Erić u suvlasništvu supruga bivše pročelnice za gospodarstvo, Mirke Jozić

19.10.2021.
20:33
VOYO logo

Krajem prošle godine Grad Zagreb je potpisao ugovor za čuvanje praznih stanova i poslovnih prostora sa zaštitarskom tvrtkom Bilić-Erić. Iako je za tu stavku bilo predviđeno 6,9 milijuna, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj konferenciji za novinare je rekao da su tijekom rebalansa gradskog proračuna otkrili da je za čuvanje gradskih stanova u sedam mjeseci do 31. srpnja utrošeno 26,5 milijuna kuna.

Zaštitarska tvrtka u suvlasništvu supruga bivše pročelnice

Zaštitari su 70 praznih stanova i 15 poslovnih prostora čuvali 24 sata na dan kako u njih nitko ne bi provalio. No, posebno je zanimljiva činjenica da je unajmljena zaštitarska tvrtka u suvlasništvu supruga bivše pročelnice za gospodarstvo, Mirke Jozić, javlja RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ČUVALI STANOVE KAO DA SU FORT KNOX' /

Tomašević progovorio o poslu s Pripuzom: 'To je rješenje dok grad ne napravi svoju kompostanu'; Otkrio još jedan kostur iz ormara

Image
'ČUVALI STANOVE KAO DA SU FORT KNOX' /

Tomašević progovorio o poslu s Pripuzom: 'To je rješenje dok grad ne napravi svoju kompostanu'; Otkrio još jedan kostur iz ormara

"Čuvali smo te prazne stanove i poslovne prostore kao da su Fort Knox, za cifre koje su nevjerojatne i kojima su probijene stavke u proračunu, ne dva puta nego četiri ili pet puta", kazao je gradonačelnik Tomašević.

"U mojoj ingerenciji nije čuvanje stanova tako da ja ne mogu dati komentar. Ako gradonačelnik Tomašević pronađe bilo kakve nepravilnosti u bilo čijem poslovanju ili ugovaranju djelatnosti, njegova je dužnost da to prijavi nadležnim institucijama", kazala je Mirka Jozić za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zaštitarske tvrtke Bilić-Erić tvrde da su sve radili sukladno zakonu. "Gradonačelnik Tomašević je izrekao grube neistine na račun firme Bilić-Erić na način da je iskonstruirao priču da su čuvali napušene stanove. To je zlonamjerna informacija jer su oni čuvali objekte u vlasništvu grada Zagreba i ne radi se o vrijednosti ugovora od  26 milijuna kn, kako je to senzacionalistički isprezentirano, nego se radi o iznosu od 17,5 milijuna kuna", poručio je Ivan Gržić, odvjetnik tvrtke Bilić-Erić.

Trošak čuvanja - dnevno 900 kuna

Reporter RTL-a Goran Latković bio je u jednom od 70 čuvanih stanova. Na vratima stana nalazi se naljepnica "Ovaj stan štiti Bilić-Erić Securty", a stan je gotovo u potpunosti prazan; bez namještaja, stolova, stolica i kuhinjskih elementa. "Trošak čuvanja na dnevnoj razini iznosio je 900 kuna, na mjesečnoj 27 tisuća kuna, a na godišnjoj 330 tisuća kuna bez PDV-a", izvijestio je Latković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio bih zaštitare tu ponekad, ne svaki dan, ali ovako u prolazu. Čini mi se da su znali ući unutra, u stan", kazao je pak za Jutarnji list jedan od susjeda drugog "čuvanog" stana koji je zaštitare povremeno viđao na lokaciji. Također, Jutarnji piše da je u stanu u kojem su bili "ustajali zrak, smrad kanalizacije, žuti zidovi i kartonima popločeni podovi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo