KAKO ĆE SADA IZGLEDATI ODLAZAK ZUBARU? / Kod stomatologa vrijedit će nova pravila, a bitno ih se pridržavati

Image

'Dat ćemo im striktne upute kako će dolaziti, u kojem broju će dolaziti tako da se ne skupljaju u čekaonicama da sačuvamo njihovo zdravlje'

27.4.2020.
15:31
VOYO logo

S ponedjeljkom krenuo je "prvi val" popuštanja mjera pa je tako javni prijevoz vraćen u pogon dok će od idućeg tjedna raditi i frizerski i kozmetički saloni. No, normalno će s radom krenuti i stomatološke ambulante. U zagrebačkom KBC-u primjerice, danas počinju stomatološke intervencije.

Do sada je ambulanta primala samo hitne i onkološke slučajeve, ispričao je prof. dr. sc. Željko Verzak za HRT, ravnatelj Klinike za stomatologiju KBC-a Zagreb. Premda su izloženi ustima pacijenata, dr. Verzak otkriva da nitko u njegovom ambulantni nije bio zaražen koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Bilo je napeto jer smo bil zatečeni koronom i potresom. Imali smo oštećenja. Morali smo primiti i pedijatriju, ali radili smo sve dane krize. I uspjeli smo, iznimnim mjerama zaštite. Dobili smo iznimno skupu opremu, hrvatskih proizvođača - kojom održavamo prostor sterilnim. Jedna od njih je i uređaj za UV dezinfekciju prostora", kaže dr. Verzak za HRT.

Image
ŽIVOT S POPUŠTANJEM MJERA - NOVA SVAKODNEVNICA: /

Evo kako se od danas voziti javnim prijevozom, kupovati odjeću....

Image
ŽIVOT S POPUŠTANJEM MJERA - NOVA SVAKODNEVNICA: /

Evo kako se od danas voziti javnim prijevozom, kupovati odjeću....

Kako će izgledati posjet zubaru?

Ravnatelj kaže da je cijelo osoblje prošlo edukaciju i da znaju kako se ponašati, a osim toga provode i trijažu na svim lokacijama (Nazorova, Rebro i Stomatološki fakultetu". Navodi da su opremljeni modernim uređajima za dezinfikaciju prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Što se tiče ostalih ambulantni, dr. Verzak navodi da će ovakva oprema skupa i da je vrlo teško da druge ambulante postignu uvjete ove klinike. Njihovi standardi su visoki pa imaju Covid odijela, jednokratne instrumente, odjeću, vizire, skafandere i UV uređaj... Na pitanje kako će pacijentima izgledati idući posjet zubaru, dr. Verzak odgovara:

"Bitno je da se prvo najave telefonski, mi ćemo krenuti već ovaj tjedan s narudžbama za period od 4. svibnja, dat ćemo im striktne upute kako će dolaziti, u kojem broju će dolaziti tako da se ne skupljaju u čekaonicama da sačuvamo njihovo zdravlje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike