KAKO ĆE GLASATI TUĐMANOVA DJECA? / Stjepan i Miroslav su podijeljeni, jedan je sigurno za Kolindu, ali drugi ima svog favorita

Image
Foto: Pixsell

Dok je Stjepan Tuđman prije nekoliko dana odlučio podržati Miroslava Škoru, njegov brat i saborski zastupnik HDZ-a Miroslav podržao je danas Kolindu Grabar Kitarović

10.12.2019.
13:10
Pixsell
VOYO logo

Dva desetljeća nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana građani biraju osobu koja će voditi državu u sljedećih pet godina. Dok je većina kandidata dobila potporu stranaka, Miroslav Škoro može uživati u potpori nekoliko istaknutih pojedinaca. Među njima je i Stjepan Tuđman, sin pokojnog predsjednika. Nazvao ga je "najkvalitetnijim kandidatom". K tome, Stjepan je danas novinare N1 pitao zašto misle da Škoro nije kandidat HDZ-a.

"Ima najjasniji program te konkretno govori o onome što želi i što treba mijenjati. Posebno mi se sviđa što neka ključna pitanja želi staviti na referendum kako bi o njima narod odlučio", rekao je Stjepan Tuđman za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne boji se potencijalnog isključivanja iz HDZ-a, iako je jasno kako već dugo nije politički aktivan. Izvor iz stranke priznaje kako ne zna hoće li se time uopće baviti, jer ga već godinama nije vidio u njoj.

Stjepan Tuđman: 'Zašto mislite da Škoro nije kandidat HDZ-a?

Stjepana Tuđman danas je na Mirogoju razgovarao s novinarima N1. Pitali su ga zašto na izborima ne podržava kandidatkinju HDZ-a, već Miroslava Škoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A zašto mislite da on nije i kandidat HDZ-a?", odgovorio je protupitanjem. Na pitanje smatra li da je Andrej Plenković izdao HDZ odgovorio je da "ne misli tako nešto".

HDZ se nije službeno očitovao o podršci Stjepana Tuđmana Škori, za razliku od afere WhatsApp, nakon koje su iz stranke izbačeni svi koji su širili govor mržnje i poticali članove da glasuju za druge kandidate, a ne za Kolindu Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZBAČENI HDZ-OVCI PISALI PLENKOVIĆU: /

'Želimo vidjeti dokaze, nismo pozvani ni da se branimo'

Image
IZBAČENI HDZ-OVCI PISALI PLENKOVIĆU: /

'Želimo vidjeti dokaze, nismo pozvani ni da se branimo'

Miroslav Tuđman prati odluke stranke

HDZ-ov saborski zastupnik i sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman izjavio je u utorak kako Kolinda Grabar-Kitarović jedina od svih kandidata ima znanja i umijeće za poziciju predsjednice Republike.

"Svi ostali kandidati nemaju to iskustvo i to znanje da bi mogli uspješno doći na tu poziciju i u narednom periodu odraditi posao", izjavio je Tuđman koji je sudjelovao na okruglom stolu "Dr. Franjo Tuđman – Vrhovni zapovjednik i državnik" koji se održao povodom 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđman je odbio komentirati javnu podršku koju je njegov brat Stjepan uputio njezinom protukandidatu, Miroslavu Škori.

"Njega pitajte. Ovdje nije mjesto za pitanja o obiteljskim odnosima. Što moj brat misli ne znam, ali svatko od nas ima slobodu mišljenja", izjavio je Miroslav Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković kao Franjo Tuđman?

Na pitanje je li politika sadašnjeg predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i Tuđmanova politika, izjavio je da treba poći od činjenice da je Plenković predsjednik HDZ-a, a da se HDZ poziva na nasljeđe predsjednika Tuđmana.

"Načela na kojima je formiran HDZ i stvorena hrvatska država su vrijednosti, a praktične odluke ovise o konkretnoj situaciji. Današnja situacija nije ista kao prijašnja situacija i ne može se mjeriti s prijašnjim vremenima", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako tumači raspravu koja se o prvom hrvatskom predsjedniku i suverenistima provlači u sklopu aktualne izborne kampanje, ustvrdio je da oni koji zagovaraju suverenizam nemaju pojma o Bruxellesu.

"Mi jesmo članica Europske unije, članica NATO-a, postoje standardi, ali igra koju ćemo igrati ovisi samo o nama", smatra Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo