KAKO ĆE IZGLEDATI SVAKODNEVNI ODLAZAK NA NASTAVU: / Prvo prolazak kroz dezinfekcijsku barijeru pa kroz kontrolni punkt...

Image
Foto: Screenshot: RTL

Budući da je svaka škola drugačija, tako će epidemiološke mjere otkrivati i druge probleme koji će se morati rješavati,

22.8.2020.
13:01
Screenshot: RTL
VOYO logo

Školska godina se bliži, a upravo se zbog toga i vode polemike oko epidemioloških mjera za početak školske godine, nošenja maski i dezinfekcijskih barijera. Međutim, pojavio se jedan problem o kojem mnogi nisu razmišljali - tko će sve učionice, dvorane, hodnike i blagovaonice neprestano čistiti? Naime, zaposlenika kronično nedostaje. Budući da je svaka škola drugačija, tako će epidemiološke mjere otkrivati i druge probleme koji će se morati rješavati. Pri ulasku u školu, kako piše RTL, učenici će prvo proći dezinfekcijsku barijeru pa potom na kontrolni punkt.

No, puno je još nepoznanica i nedorečenosti pa se u školama nerijetko oslanjaju na vlastitu kreativnost kako bi osigurali sve uvjete. Primjerice, u školi u Dardi u Baranji mogu ispuniti većinu, no kako svako dijete mora sjediti u vlastitoj klupi, imaju problem koji nisu mogli predvidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Problem nam je manjak stolova. Prosjek broja učenika je 17, 18, imamo odjel i sa 23 tako da mi možemo taj broj stolova smjestiti u učionicu, ali mi nemamo taj broj stolova", rekao je z RTL Janoš Boni, ravnatelj OŠ Darda.

Image
FUCHS VEĆ NAJAVIO KAKO ĆE IZGLEDATI TJELESNI U ŠKOLAMA: /

'Nema košarka, nogomet, rukomet, nego skok u dalj, skok u vis i tako dalje'

Image
FUCHS VEĆ NAJAVIO KAKO ĆE IZGLEDATI TJELESNI U ŠKOLAMA: /

'Nema košarka, nogomet, rukomet, nego skok u dalj, skok u vis i tako dalje'

Nedostatak tehničkog osoblja kao problem

Manjak školskih klupa nije jedini problem koji je snašao ovu baranjsku osnovnu školu jer veći problem je nedostatak tehničkog osoblja, što znači da im manjka domara i spremača. Oni bi trebali dezinficirati blagovaonice nakon svake skupine učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mora biti spremačica odjedanput više. Najmanje tri do četiri u jednoj skupini jer moraju biti stalno na dispoziciji. Dakle, ako jedna skupina ili dijete odlazi u sanitarni čvor, u školsku kuhinju na prehranu, moraju za njima brisati. Zatim učionica iz koje odlaze u školsku kuhinju – se briše. Nedostaje tehničke službe", govori ravnatelj tamošnje škole za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u školama još ne znaju kako će se nositi s nedostatkom tehničke službe, a školarci, baš kao i njihovi roditelji, spremni su za prvo školsko zvono. Prema najavama premijera Andreja Plenkovića, škola počinje 7. rujna.

'IMAMO PLAN, ALI…': Ključna ministarstva upitana koji su im konkretni planovi u vezi pandemije, pogledajte odgovore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo