DIVNE VIJESTI / Kakav porod! U helikopteru HRZ-a rođena djevojčica: 'Kad je zaplakala, svi smo bili sretni'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Tijekom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja, u helikopteru rođena djevojčica. Porod je vodio medicinski tim Hrvatske vojske, satnica Danijela Vrhovski, doktorica medicine i medicinska sestra časnička namjesnica Maja Herceg kojima je ovo bilo prvo iskustvo poroda u helikopteru

4.9.2023.
18:43
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom hitnog medicinskog leta s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci noćas je rođena djevojčica, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane.

Dežurni tim hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga RH oko ponoći su zaprimili poziv za prijevoz trudnice s otoka Raba, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja, u helikopteru rođena djevojčica. Porod je vodio medicinski tim Hrvatske vojske, satnica Danijela Vrhovski, doktorica medicine i medicinska sestra časnička namjesnica Maja Herceg kojima je ovo bilo prvo iskustvo poroda u helikopteru.

Image
Prekrasan let /

Majka koja je rodila djevojčicu u helikopteru HRZ-a: 'Nije nam bilo lako, ali brzo je bilo gotovo'

Image
Prekrasan let /

Majka koja je rodila djevojčicu u helikopteru HRZ-a: 'Nije nam bilo lako, ali brzo je bilo gotovo'

"Ovo je zaista bilo posebno iskustvo", rekla je satnica Vrhovski istaknuvši kako je porod protekao u najboljem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majka je bila dobrog općeg stanja i sve je prošlo u redu. Unatoč izazovnim uvjetima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porod je prošao uspješno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za cijeli tim Hrvatske vojske, kada je beba zaplakala svi smo bili sretni i uzbuđeni“, rekla je i dodala da su beba i majka nakon poroda uspješno zbrinute u riječkoj bolnici.

POGLEDAJTE VIDEO: Danas s herojima akcije u NP Paklenica. Mlada rodilja nije ni znala da je trudna, porodila se sama u zahodu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo