KADROVIRANJE NA HRVATSKI NAČIN? Vijećnica HDZ-a odlučuje hoće li njezin muž dobiti posao: / 'To nema veze'

Image
Foto: Pixsell

Poznati profesor tvrdi kako njegova kandidatura nema veze s poslom njegove supruge jer je on koordinator cenatara izvrnosti od 2017. godine

6.12.2018.
12:45
Pixsell
VOYO logo

Glasanje vijećnika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije o novom ravnatelju javne ustanove u osnivanju Učilište "Centar izvrsnosti izazvalo je interes javnosti s obzirom da je kandidat Ivica Zelić suprug HDZ-ove vijećnice Maje Zelić čiji je posao glasati za odabir kandidata.

Image
PAMETNO REAGIRA NA HDZ-OVO KADROVIRANJE: /

'Radi HDZ-ovog uhljebljivanja kao u Plitvicama mladi bježe iz zemlje'

Image
PAMETNO REAGIRA NA HDZ-OVO KADROVIRANJE: /

'Radi HDZ-ovog uhljebljivanja kao u Plitvicama mladi bježe iz zemlje'

Potpora obrazovnom sustavu

"Ako vijećnici prihvate, imat ću funkciju privremenog ravnatelja javne ustanove u osnivanju Učilište "Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije", ustanove za obrazovanje odraslih, te provesti postupak osnivanja. Cilj ustanove je potpora razvoju obrazovnog sustava u županiji", izjavio je Ivica Zelić koji ima diplomu profesora kineziologije i višeg fizoterapeuta kojeg mnogi znaju kao izbornika juniorske judo reprezentacije , piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelić tvrdi kako njegova kandidatura nema "apsolutne veze" s njegovom suprugom jer je on od 2017. godine koordinator centara izvrsnosti i to obavlja kao vanjski suradnik.

To je nebitno za ovaj projekt

"A jesam li član i koje stranke, također nije bitno za ovaj projekt, već samo unaprjeđenje obrazovanja i razvoj naše nadarene djece. Brojke govore sve – 2016. godine u prvom Centru izvrsnosti za matematiku prošlo je 214 učenika s 58 mentora", ističe Zelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa smo 2017. osnovali i CI informatike i CI novih tehnologija, gdje je kroz tri centra bio uključen 331 daroviti učenik i 86 mentora, a u ovoj školskoj godini oformili smo i četvrti CI iz prirodoslovlja, gdje dodatnu nastavu prolazi ukupno 374 učenika sa 120 mentora. Projektno funkcioniramo, uposlenja nisu planirana jer smo svi tu dok traju projekti, a novac za opremu i naknadu za rad svih angažiranih u CI-ju je djelomično osiguran iz županijskog proračuna. Ove godine radi se 2,1 milijun kuna, što je projekcija i za 2019. godinu, plus 1,14 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda", smatra profesor Zelić, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo