stalno neki problemi / Kadeti završili studij, dobili posao: U ministarstvu obrane danas slavlje, a Banožiću baš i nije do fešte...

Dok kadeti slave, ministra obrane i dalje prate ista pitanja - tko je odgovoran za probleme s protupožarnom eskadrilom?

26.8.2022.
21:15
VOYO logo

Prolazili su zahtjevnu obuku i istovremeno studirali. 60 kadetkinja i kadeta privelo je ovaj dio obrazovanja kraju i danas su dobili rješenje o prijemu u vojnu službu.

"Osjećaj je izvanredan. Ovo je kruna četiri godine školovanja i čitavog truda i rada", kaže kadetkinja narednica Marija Zelenak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali su, kažu, teži raspored od svojih vršnjaka na civilnim fakultetima. "Smatram da smo mi kadeti morali malo brže odrasti od naših kolega, usvojiti neke radne navike na koje oni nisu morali biti spremni", kaže kadet narednik Matija Henčić.

Image
OPĆI SABOR HDZ-A /

Banožić: 'Za Milanovićevog mandata vojska je imala najniže plaće, materijalna prava su im svedena na najniži oblik'

Image
OPĆI SABOR HDZ-A /

Banožić: 'Za Milanovićevog mandata vojska je imala najniže plaće, materijalna prava su im svedena na najniži oblik'

Ova je svečanost sada razdvojena otkako su ministar i predsjednik u svađi. Ali zato na obje dolazi načelnik Glavnog stožera oružanih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnjim danom ne završava se i vaše obrazovanje. Temeljni stup svakog vojnika mora biti cjeloživotno obrazovanje", kazao je admiral Robert Hranj.

Dok kadeti slave, ministra obrane i dalje prate ista pitanja, tko je odgovoran za probleme s protupožarnom eskadrilom? Demantira da se oglušio na izvješće Vojne obavještajne agencije o problemima u Zrakoplovno-tehničkom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobijete onaj impuls da će biti sve u redu. Sve do tog sastanka u svibnju kad ja kažem ovdje imam pitanja novinara i člana Nadzornog odbora koji ima sumnje da će se dogoditi to i to. Vi kažete da će se dogoditi drugačije. Iza toga potvrdu kroz Vojno sigurnosnu službu i dobiva se što je uistinu i pokazano", kazao je ministar obrane Mario Banožić.

Na pitanje jesu li ga onda u ZTC-u obmanjivali - ne želi jasno odgovoriti. Kao ni koliko je MORH do sad platio Brodosplitu za obalne ophodne brodove koji još nisu gotovi, a škveru prijeti stečaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U slučaju da Brodosplit ne završi brodove, mi imamo mogućnost brodove završiti u nekim drugim brodogradilištima, što ja nikako ne bih želio. U ovom momentu Brodosplit nema niti jedan razlog zašto ne radi na brodovima", kaže Banožić.

Gradnja četiri obalna ophodna broda traje već osam godina, MORH je lani tvrdio da će ove godine tri broda biti gotova. Ministar danas kaže da su dva u višoj fazi završetka, nitko ne otkriva kad će zaploviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo