“Kad već nismo bankrotirali, nećemo ni sada”

Dačić je istakao da Vlada nije zid plača pa da kukamo nad teškom situacijom

3.6.2013.
16:49
VOYO logo

Nema dileme, niti svađa u Vladi oko rešavanja ekonomskih problema, izjavio je danas premijer Ivica Dačić dodajući da je samo pitanje koje mere će biti preduzete.

Dačić je istakao da nije bilo ni predviđeno da Vlada Srbije danas donese odluku o ekonomskim merama i da je sednica vlade otkazana zato što nije bilo vremena da se održi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je kazao da će se nastaviti razgovori u vladajućoj koaliciji i sa stručnjacima, o tome koje će naredne mere biti preduzete.

- Smanjiti plate i penzije zna svako. Ima li nešto novo što neko drugi zna? - upitao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je naglasio da u stručnoj javnosti u Srbiji ne postoje jedinstvena mišljenja oko mera koje treba preduzeti da se smanji budžetski deficit i da se izađe iz ekonomske krize.

- Vlada Srbije nije zid plača pa da kukamo nad teškom situacijom i da ispada da smo došli do bankrota. To nije tačno - naglasio je Dačić i podsetio da je Srbija poslednjih 20 godina bila u teškoj situaciji, ali da, kad tada nije bankrotirala, neće ni sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je istakao i da se mora pronaći način da se smanji javna potrošnja i nivo budžetskog deficita, a da se obezbedi privredni rast.

Zaslužili smo datum, a ne svetlo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija očekuje da otpočne pregovore o članstvu u Evropskoj uniji, a ne nikakvo zeleno svetlo ili uslovne datume, rekao je Dačić.

- Ukoliko Srbija ne dobije datum sada, kad je učinila ovoliko za ceo region, kada će onda? Mi smo uradili svoj deo posla, na EU je da li će to vrednovati ili ne - rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim u Palati Srbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski premijer je istakao da Srbiji "nije potrebna doza uspavljivanja koja bi zaobišla suštinsko pitanje da li će dobiti datum".

On je naglasio da Srbija podržava sve zemlje regiona da uđu u EU i podvukao da Beograd i Skoplje imaju slične probleme na putu ka Uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Imamo slične probleme na putu ka EU. Oni su različiti po svom karakteru ali suštinski to su posebni uslovi koji nisu bili postavljani drugim zemljama tokom evrointegracija - rekao je Dačić, prenosi beta.

Dačić je ukazao da se ne možemo žaliti na međunarodni poredak jer je on takav kakav je već da se možemo samo ujediniti na putu ka EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo