'Ne znam koju ću mirovinu imati, trudili smo se ukinuti povlaštene, ali ne ide brate!'

"Kada govorimo o dostojanstvenom životu umirovljenika, njega nije bilo prije, a nema ga ni danas. Jer tvrditi da netko s 2.500 kn mjesečno živi dostojanstveno je ambiciozno", rekao je Milanović

29.10.2014.
13:26
VOYO logo

Na 11. redovnoj i izvještajnoj skupštini HSU-a gosti su bili predsjednik Ivo Josipović, zatim Zoran Milanović, predsjednik Vlade RH, predsjednik IDS-a Boris Miletić, te Predrag Štromar, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a.

Prilikom dolaska za govornicu premijer Milanović dočekan je gromoglasnim pljeskom okupljenih, piše RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam koju ću mirovinu uživati'

"Koja je razlika između klijentelizma i politike? Jesmo li klijentelisti zato jer smo potrošili milijardu kuna više u tri godine jer smo morali indeksirati mirovine? Ne, to je bila naša dužnost", naglasio je Milanović.

Osvrnuo se i na izdvajanja za mirovinski fond rekavši da "od svake 4 kune koje idu u mirovinski sustav, 3 odlaze za današnje mirovine, a jedna kuna za naše".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam koju ću mirovinu uživati, trudili smo se ukinuti ove povlaštene, ali je Ustavni sud to srušio - ne ide brate! Što ćemo mi sa svojim mirovinama? Pa dajte nama mlađima da odlučimo o tome", izjavio je hrvatski premijer.

"Kada govorimo o dostojanstvenom životu umirovljenika, njega nije bilo prije, a nema ga ni danas. Jer tvrditi da netko s 2.500 kn mjesečno živi dostojanstveno je ambiciozno", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovat će odluku naroda, pa makar bila i nerazumna

Govorio je Milanović i o monetizaciji rekavši da će Vlada poštivati odluku naroda, pa "ako i bude nerazumna".

"Moje je da upozoravam... Nije dobro da o sudbini 1, 2 milijuna ljudi može odlučiti deset puta manji broj, među kojima ima i onih koje se to ne tiče", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva očekivanja naroda prema Vladi, prevelika koncentracija moći u jednim rukama...kad pukne parket, kriva je Vlada, kad se odlijepi tapeta, kriva je vlada, to moramo mijenjati", naglasio je premijer.

"Nismo ispunili sva očekivanja - vlast o kojoj se priča u superlativima i da je ispunila vjekovne težnje dok je na vlasti obično nakon toga završi u blatu", zaključio je Zoran Milanović. http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1387603/kad-pukne-parket-kriva-je-vlada-kad-se-odlijepi-tapeta-kriva-je-vlada/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo