HOTEL POTVRDIO - RAČUN NIJE NJIHOV / Kad političari peglaju. RTL Dosje u Klagenfurtu. Istražili smo koji je još dužnosnik trošio proračunski novac

Petsto kilometara od Murtera otišao je načelnik promovirati općinu. I uspio je. Ovih dana se ne prestaje pričati kako je u austrijskom bordelu ispeglao službenu karticu

17.7.2022.
20:00
VOYO logo

Nakon što se otkrilo da je načelnik Murtera općinski novac trošio u bordelu, pa to pokušao opravdati izmišljenim hotelskim računom, RTL Dosje otišao je i korak dalje.

Leona Šiljeg otišla je u Klagenfurt, posjetila je i bordel i hostel, ali i istražila tko je još od dužnosnika trošio proračunski novac. I na što sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klagenfurt. Petsto kilometara od Murtera otišao je načelnik promovirati općinu. I uspio je. Ovih dana se ne prestaje pričati kako je u austrijskom bordelu ispeglao službenu karticu.

Prvi susjedi kažu ovdje je vikendom poprilično bučno. Promijenio je vlasnika, lokacija ista. Reklamirao se kao jedan od najekskluzivnijih i izvrsna alternativa za sve koji koji ne vole klasične "noćne klubove". Nudi društvo od 10 do 15 djevojaka u sedam soba, ali i bankomat na ulazu kako bi zaštitili anonimnost. Turčinovu nije uspjelo - Klagenfurt priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'užas, jad' /

Što Hrvatska misli o nagradi za najvećeg j***a načelnika Murtera? 'Takve nagrađujemo iz dana u dan...'

Image
'užas, jad' /

Što Hrvatska misli o nagradi za najvećeg j***a načelnika Murtera? 'Takve nagrađujemo iz dana u dan...'

Turčinov je dao ostavku na mjesto županijskog vijećnika. Ostaje načelnik iako je u jutarnjim satima u bordelu službenu karticu koristio tri puta. Dva puta 600 eura i jednom 360.

O svemu pak šuti. Oglasio se priopćenjem u kojem pojašnjava da se dogodila omaška jer su privatna i službena kartica od iste banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju prošle godine govorio je: "Ja ću vam pokazati u papirima da se vidi da Općina Murter i Toni Turčinov osobno radi transparentno. Modus operandi općine Murter je pravilno i pošteno".

I tek tu nastaju novi problemi. Noćio je u ovom hotelu, a opravdao se mještanima da je sve naodoknadio jer je trošak smještaja platio svojom karticom u istom iznosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz hotela u Klagenfurtu nitko nije htio stati pred našu kameru. Telefonski sam razgovarala s vlasnikom hotela, kaže da su u šoku, da im ovo nanosi veliku štetu i da oni nisu krivi. Isto tako potvrdio je da račun koji je Turčinov priložio nije njihov račun jer njihov račun ima bar kod.

Doista račun je na 1560 eura s deset stavki. Noćenje, hrana i piće. primjerice salata je plaćena 5 eura, a janjetina 8. Iz hotela su odgovorili da oni i restoran izdaju odvojene račune. U cijelu priču se uključio USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Turčinov je na vlasti od 2016. Nekad je bio u HSS-u, pa prešao u Hrvatsku demokršćansku stranku, sad je nezavisni.

Šokirao je kolege: i lijeve i desne i premijera i predsjednika koji je opsovao. "Ja mislim… Al' šta radiš u kupleraju, j*, mislim, tko ide u kupleraj? Daj bježi, ajde. Užas, jad", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković pak govori: "Službena kartica? To je dosta neobično? Ja koliko se sjećam Murter nije HDZ na vlasti". Upitan je li mu laknulo kaže: "Ne, nije mi laknulo nego da je normalno sad bi se trebalo prozvati ne znam čiji je tamo načelnik na vlasti".

Ovaj nije HDZ-ov, ali su i oni provlačili. Bivši ministar Marko Pavić provukao je službenu karticu i sedam tisuća kuna platio parfeme i vina za EU dužnosnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osobni touch kažnjen je s pet tisuća kuna, a sve je kraju platio iz svog džepa. Na suđenju su zbog peglanja službenih kartica završili bivši ministri kulture Berislav Šipuš i Andrea Zlatar Violić.

Nediljko Bubnjar, bivši načelnik Škabrnje općinskim karticama plaćao je restorane, obuću i odjeću. Načelnik Segeta Vinko Zulim na hranu i piće potrošio je oko 170 tisuća kuna, a bivša SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel novac je trošila na rođendane i svadbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad smo mislili da će narodu biti neugodno i da će okrenuti leđa Toni Turčinov dobio je titulu takozvanog "najboljeg galeba".

U sramotnom videu koji je objavio Telegram načelnik Murtera do pozornice je došao na štakama, već prije se žalio na Ahilovu petu. I dok oni koji su mu nagradu dodijelili ne vide ništa sporno, od pravobraniteljice do boraca za ženska prava - nagrada je itekako sporna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanja Sarnavka, aktivistica za ženska prava ističe: "Imate s jedne strane Švedsku koja je podnijela ostavku jer je službenom karticom kupila pelene i odmah vratila novac. A ovdje postajete heroj jer ste potrošili državne, naše novce na bordel".

Doista, strani političari dali su ostavke zbog čarapa, dadilja zaposlenih na crno, čokolade i sms-ova s erotskim sadržajem. U Hrvatskoj? Može ih se prebrojiti na prste jedne ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo