i oporba i vlast protiv / Jurlina Alibegović najavila žestoko rezanje povlastica ministrima: uvela bi limite na korištenje mobitela, vozača...

Mostova ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović najavila je radikalno rezanje povlastica ministrima i ostalim dužnosnicima. Ukoliko prođe njezin prijedlog, uštedjet će se desetke milijuna kuna.

9.3.2016.
16:29
VOYO logo

Od vozača do mobitela - ministri i ostali dužnosici uskoro bi u gotovo svim povlasticama mogli uživati znatno manje. 

Mostova ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović pripremila je poprilično radikalan prijedlog rezanja prava i troškova dužnosnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto 24 sata na dan, službeni automobil s vozačem na raspolaganju bi imali od 6 do 22 sata, ograničio bi se limit na mobitelu, ali i cijena smještaja u hotelima. No prijedlog još treba proći ministarsku koordinaciju i uži kabinet Vlade, a već su krenule žestoke kritike - i od partnera i od oporbe.

Nisam sklon glamuroznim populističkim najavama. Treba vidjeti što je realnost i na temelju toga donijeti odluke. Mislim da bi bilo daleko pametnije uhvatiti isplate plaća preko platnih razreda. S tim treba krenuti, to je krunska reforma, a dok do toga ne dođe, ovo su sve priče za malu djecu”, izjavio je Ivan Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Predlažem ministrici, radi bolje štednje, da ministrima kupi tovare, a poslije 24 sata da zamoli Grunfa iz grupe TNT da napravi za ministre prijevozno sredstvo pa da se time koriste, tako će ušteda bit još veća”, sarkastično je komentirao saborski zatupnik Stipe Petrina.

“Nema smisla da u deset sati vozač stane na autocesti i ne dovede ministra do kuće. Zanima me kontrola i izvedba te odluke", izjavio je bivši ministar uprave Arsen Bauk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo