Jurčić: Ako Bandić pobijedi, bit ću mu savjetnik

Iako neće sudjelovati u kampanji Milana Bandića, SDP-ovac Ljubo Jurčić smatra kako je Bandić dobar gradonačelnik, da bi bio dobar predsjednik te mu obećava pomoć.

19.12.2009.
16:41
VOYO logo

Ako Milan Bandić pobijedi na predsjedničkim izborima, njegov glavni ekonomski savjetnik bit će Ljubo Jurčić! Informacija je to koju je u petak potvrdio i sam ekonomski stručnjak.

"Točno je. Milan me pozvao i pitao hoću li, kada postane Predsjednik države, biti njegov savjetnik za ekonomiju. Pristao sam jer sam i dosada bio savjetnik svim predsjednicima. Smatram da je moja etička obveza kao ekonomskog stručnjaka pomagati svakog premijera i predsjednika države", kazao je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je svog, sada već bivšeg stranačkog kolegu, i prije znao zatražiti svijet, a ovaj mu ih je rado davao.

"Primjerice kada je Ivo Čović postavljen na čelo Holdinga imali smo jedan sastanak na kojem me pitao hoću li pomoći ako zatreba. Složio sam se, jer ja sam stručnjak koji će kad god treba pomagati u interesu države, u ovom slučaju Grada", pojasnio je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije stao uz bok Ivi Josipoviću, Jurčić smatra da ga zbog sadašnje odluke neće kazniti na Iblerovom trgu.

"Zašto bi me isključili?! Pa zar je ne bih trebao pomagati hrvatskom Predsjedniku tko god on bio. Zar to znači da Bandića, ako pobjedi na predsjedničkim izborima, SDP neće priznati za Predsjednika", pita se Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ov ekonomski strateg do sada je bio i član Ekonomskog vijeća, ali se rado odazvao kada ga je za pomoć zamolila i Jadranka Kosor. Zbog tih poteza za sada sankcija u stranci nije bilo.

No hoće li se isto dogoditi kada je pitanju Bandić? Naime, vodstvo SDP-a je donijelo jasne zaključke kako svi moraju davati bezrezervnu podršku SDP-ovu kandidatu Josipoviću kojem je na stranačkim izborima za predsjedničkog kandidata najveće oporbene stranke upravo Jurčić bio protukandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne sudjelujem niti ću sudjelovati u Bandićevoj kampanji. Ali tko god bio predsjednik i tko god me pozove rado ću pomoći", izjavio je Jurčić za Jutarnji list. Dodaje kako u slučaju da bude Bandićev savjetnik neće biti na plaći Pantovčaka, jer je zaposlen na Fakultetu gdje namjerava i ostati.

Jurčić smatra kako bi Bandić, unatoč svim svojim manama, bio dobar predsjednik, jednako kao što je, kaže, dobar gradonačelnik Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njegovih prvih savjeta Bandiću u slučaju pobjede na izborima bi, kaže, bio prijedlog za sazivanje sjednice Vlade na kojoj bi se trebalo raspravljati o tome kako sačuvati proizvodnju i povećati zaposlenost.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo