Moguće već u studenom / Juncker uvjeren u uspjeh brexita: 'Još nismo tamo gdje bismo trebali biti, ali volja je neupitna'

Image
Foto: AP Images

Prema njegovim riječima, dvije su se strane u posljednjih nekoliko dana približile u stavovima

6.10.2018.
12:20
AP Images
VOYO logo

Europska unija će, ukoliko te ne učini ovaj mjesec, s Velikom Britanijom postići sporazum o brexitu u studenome, izjavio je u razgovoru za subotnje izdanje austrijskih novina predsjednik Europske komisije (EK) Jean-Claude Juncker.

Prema njegovim riječima, dvije su se strane u posljednjih nekoliko dana približile u stavovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek nismo tamo gdje bismo trebali biti. Ali naša volja za postizanjem sporazuma s britanskom vladom je neupitna", kazao je Juncker u razgovoru za Der Standard, Kurier i Der Falter.

"Moramo se odmaknuti od scenarija koji pretpostavlja izostanak sporazuma. Ne bi to bilo dobro niti za Britaniju niti za ostatak EU-a", ocijenio je šef EK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On procjenjuje da će se sporazum, koji će udovoljiti uvjetima dogovora o povlačenju, postići već možda u listopadu. "Ako ne tada, učinit ćemo to u studenome", rekao je Juncker.

Najtežim se u pregovorima o brexitu pokazalo pitanje buduće granice s Irskom. Juncker je također podsjetio da će sporazum o brexitu morati biti upotpunjen i političkom izjavom o budućim odnosima Britanije i bivših europskih partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo