JUNCKER ODUŠEVLJEN HRVATSKOM: / 'Bio sam ovdje 2004. Ne znam zašto se ranije nisam vratio. Hrvati su radišan narod'

Image
7.6.2019.
13:21
VOYO logo

U 11 sati u Vladi je održan sastanak premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera koji je u radnom posjetu Hrvatskoj.

"Juncker je dobio konkretan dojam kako europska sredstva mijenjaju Hrvatsku na bolje", istaknuo je premijer Plenković na konferenciji za medije nakon sastanka s Junckerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednji put sam u Hrvatskoj bio 2004. godine, ne znam zašto se nisam ranije vratio", kazao je Juncker koji je pohvalio ljepote Dubrovnika: 'Možete biti ponosni na taj grad', javlja N1.

'Hrvati su radišan narod, zemljom se upravlja na dobar način'

"BDP se povećao, gospodarstvo je poraslo i to pokazuje da su Hrvati radišan narod i da se zemljom upravlja na dobar način. Žao mi je što prestajem biti predsjednik Europske komisije zato što neću biti na toj funkciji za predsjedanjem Hrvatske Vijećem Europske unije. Učinit ćemo sve da ono bude uspješno. Vjerujem da europski fondovi moraju biti iskorišteni kako bi pomogli ovoj zemlji u demografskoj renesansi. Trebamo dati veću potporu Vladi u naporima rekonstrukcije i modernizacije Vukovara", rekao je Juncker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je Hrvatska spremna postati dijelom europskog tečajnog mehanizma.

'Impresioniran sam. Čestitam hrvatskom ministru financija'

"Impresionira me brzina kojom je Hrvatska popravila svoje financijske rezultate i na tome moram čestitati ministru financija. Želim dati preporuku Vijeću da Hrvatska postane dio Schengenskog prostora. Što se tiče zapadnog Balkana, premijer Plenković i ja imamo identično stajalište - zemlje moraju zadržati europsku perpektivu", zaključio je Juncker i kazao da je primjer toga otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo