trodnevna glazbena atrakcija / Jubilarno 10. izdanje INmusic festivala okupit će 75.000 posjetitelja

Turizam buja i na kontinentu,a pogotovo u glavnom gradu. Povećanju broja posjetitelja u posljednjem desetljeću sigurno je pridonio i INmusic festival koji bilježi svoje deseto jubilarno izdanje

22.6.2015.
19:15
VOYO logo

Jarunski otok Mladosti pod opsadom je mladih od ranog jutra. Tisuće njih iz cijelog svijeta u Zagreb je došlo na 10. izdanje INmusic festivala.

"Očekujem dobru zabavu, dobru glazbu i veselim se druženju", rekla je Maša Bertuncel iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako festival traje tri dana, mnogi dolaze sa šatorima. Ove godine organizatori su proširili kamp na dva otoka.

"Kamp je jako atraktivan, to publika sve više i više prepoznaje, međunarodna publika jer takvu ponudu je rijetko gdje vidjeti na europskim festivalima", izjavio je organizator INmusic festivala Zoran Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se oko 75 tisuća ljudi, što je 15 tisuća više nego lani.

"Obožavam ovaj kamp. Mirna oaza usred kaosa. Svi ovdje su fantastični i dobro se zabavljamo", komentirao je Christofer iz Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put sam ovdje, baš mi je dobro. Čekam koncerte, placebo, baš mi je drago što nastupaju", rekla je Katarina iz Slovenije.

Zahvaljujući festivalu Zagreb je lani zaradio 15 milijuna kuna. Ruke trljaju i u 39 zagrebačkih hostela. U ovom više nema slobodnih kreveta.

"Prošlo ljeto smo bili puni skroz tak da ne mogu reći da će bit još bolje. Bit će još bolje jedino ako otvorimo još jedan kat", kazao je vlasnik hostela Lovro Novinc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hostel se upravo smjestio Tyson koji dolazi iz Kanade. Na proputovanju Europom odlučio je posjetiti Zagreb prije nego ode do Dubrovnika. 

"Grad je prelijep. Vidio sam mnogo lijepih zgrada na putu ovamo i namjeravam se prošetati kako bih vidio sve znamenitosti", rekao je Tyson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagreb na neki način postaje početna točka u otkrivanju Hrvatske. Dakle oni nakon Zagreba odlaze u druge dijelove Hrvatske i provode svoj godišnji odmor ovdje", komentirala je direktorica Turističkog ureda TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

U prvih pet mjeseci metropolu je posjetilo 13 posto više turista nego lani, a Ostvareno je i 12 posto više noćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo