Jović: Nisam nikakav ideolog treće Jugoslavije

21.4.2010.
20:48
VOYO logo

Dejan Jović, kojem je novi Globus na teret stavio krimen da kreira Josipovićevu politiku prema Srbiji koja, navodno, slabi hrvatske a jača srpske pozicije, dao je izjavu za Večernji list. Jović se inače trenutačno nalazi u Velikoj Britaniji gdje predaje na Sveučilištu Sterling.

arti-201004210342006"To je potpuno besmisleno, Više puta sam izravno rekao i napisao da je bilo kakva obnova Jugoslavije apsolutno nemoguća i nepoželjna", kaže Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prikazuju Josipovića kao osobu s kojom se može manipulirati, a mene kao nekog svemoćnog manipulatora. To je uvredljivo i za predsjednika i za birače čiju volju predstavlja. Predsjednik je valjda moj čovjek, a ja britanski i srpski, dakle Hrvati su izabrali stranu vlast", zaključio je Jović.

U Uredu predsjednika Republike nisu željeli službeno komentirati napade na Josipovićevog glavnog analitičara, već su Joviću ostavili da se sam brani. Večernjak neslužbeno doznaje da su napad na Jovića doživjeli kao nastavak Vladinih napada na Josipovića zbog njegovog prošlotjednog govora u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je očito napravljeno kao usluga Jadranki Kosor i cilj je jedino Josipović. Želja je diskreditirati predsjednikovu vanjsku politiku", rekao je anonimni sugovornik iz Ureda predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo