'Joško je bio anđeo na privremenom radu'

U HTV-ovu Studiju 9 održana je komemoracija za Joška Martinovića. Brojni kolege novinari i prijatelji došli su se oprostiti od Joška, koji je preminuo nakon borbe s dugom i teškom bolešću.

7.6.2010.
16:14
VOYO logo

Tijekom komemoracije, koju je organizirala njegova supruga Jagoda, svirale su Joškove najdraže pjesme. Komemoraciju je vodila Tanja Tušek.

"Od Joška sam naučila, ako želite pisati o suncu onda gledajte ravno u njega, a ne u sjene koje ono stvara oko vas", rekla je pred okupljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od dragog prijatelja i kolege govorom su se oprostili novinarka Daria Marjanović, novinar Mladen Stubljar te ravnatelj HRT-a, Josip Popovac, pišu 24sata.

Rekao je kako je Joško bio utjelovljenje dobrote te je činio dobro na svakom mjestu u svako vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dokazivao je kolegama i publici da dobrota, čist obraz i poštenje još postoje. U ratu je pronalazio male ljude koji su bili veliki junaci i prikazivao ih s poštovanjem. Osjećamo da nam je njegovim odlaskom učinjena velika i neshvatljiva nepravda", kazao je u govoru ravnatelj HRT-a.

Kolege su se prisjetile i kako je Joško počeo raditi priloge za Dnevnik s ratišta te kako je naučio kolege da glasom snimaju svoje duše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas žalimo što si nas prerano napustio. Tvoja pozitivna energija i dobrota dotakli su sve ljude koji su te ikad susreli. Uvijek si odašiljao dobre vibracije i bio iznimno hrabar", rekao je Stubljar te se prisjetio kako se Joško prvi javio nakon ratnog Uskrsa blizu Plitvica. Tada su stizali i njegovi izvještaji iz Metkovića, Osijeka i Vukovara.

Daria Marjanović nije mogla suspregnuti suze. Rekla je kako je najzabavnije trenutke na televiziji provela s Joškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joško je sad napisao scenarij i meni dao da napravim odjavu, ali to ćemo nas dvoje riješiti kad se opet negdje sretnemo", rekla je i dodala da je bio anđeo na privremenom radu u ljudskom tijelu i anđeo borac protiv dosade.

Od Joška Martinovića oprostili su se i Siniša Svilan, Aleksandar Stanković, Marija Nemčić, Saša Kušec i Ivica Blažičko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006020673006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo