tko radi ilegalne pobačaje? / Josipovićeva izjava u RTL Debati uznemirila hrvatske liječnike

Image
Foto: RTL

Hrvatska udruga bolničkih liječnika pozvala je Ivu Josipovića da mjerodavnim institucijama iznese imena liječnika i klinika u kojima se obavljaju ilegalni pobačaji.

22.12.2014.
12:20
RTL
VOYO logo

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) pozvala je IvuJosipovića da mjerodavnim institucijama iznese imena liječnika i klinika u kojima se obavljaju ilegalni pobačaji, s obzirom da je tijekom sučeljavanja predsjedničkih kandidata u RTL Debati izjavio kako "neki liječnici koji se pozivaju na pravo priziva savjesti, popodne radne pobačaje u privatnim aranžmanina, što je štetno i nemoralno".

Više o RTL Debati: 

Prepucavanja, optužbe, čak i vrijeđanja u RTL Debati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL Debatu obilježili žestoki obračuni predsjedničkih kandidata!

Koji kandidat je ostavio najbolji dojam u RTL Debati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi vi ste bili članovi vlada i stranaka koje su uništile moju domovinu'

Josipović kontra Vlade: 'Ovakva monetizacija mi nije prihvatljiva!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što su sve kandidati poručili biračima u završnom govoru

"S obzirom da nemamo spoznaja kojim vi očito raspolažete, a imajući u vidu odgovornost za sprečavanje kriminalnog djelovanja i za javno izgovorenu riječ, pozivamo Vas da javnosti i mjerodavnim institucijama podastrete dokaze na osnovu kojih ste teško optužili neke (a kako niste rekli koje - onda zapravo sve!) liječnike te jasno odgovorite: tko su imenom i prezimenom ti nečasni liječnici, u kojim klinikama rade i gdje obavljaju kriminalnu djelatnost", navodi u priopćenju predsjednik HUBOL-a Trpimir Goluža. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako HUBOL dijeli Josipovićevo stajalište da je selektivni priziv savjesti neprihvatljiv i nemoralan te da kao takav treba biti podložan oštrom sankcioniranju. No, ukoliko ne dokaže svoje tvrdnje, HUBOL će smatrati da je Josipović "postao doslijedan u paušalnom ocjenjivanju i degradiranju rada i morala hrvatskih liječnika" te da "svjesno obmanjuje javnost".

Podsjećaju kako su od Josipovića prije dva mjeseca zatražili ispriku zbog izjave u kojoj je rekao "da se nada da na pregled liječnika nećete morati donijeti kuvertu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo