Josipovićev tajnik duguje državi milijun kuna

Marko Rakar, čovjek koji će postati tajnik predstojnika ureda novog predsjednika Ive Josipovića, dužan je državi više od milijun kuna na ime poreza i doprinosa.

17.2.2010.
21:54
VOYO logo

Kako piše Večernji list, Marko Rakar je od 1994. do 2004. godine bio direktor i vlasnik tiskare Prius koja je na svom vrhuncu zapošljavala 50 ljudi. Međutim, tvrtka je propala te otišla u stečaj, a iza nje su ostali milijunski dugovi.

Rakar tvrdi da mu je tvrtka propala zbog nelojalne konkurencije i namještenih natječaja, a o cijeloj ovoj stvari redakcija je obaviještena anonimnim e-mailom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je isključivo o mojem grijehu i sramoti koji nema apsolutno nikakve veze s mojim današnjim poslom. Osobno sam se zadužio u iznosu od 420.000 kn koje sam usmjerio na podmirenje obveza zaposlenicima, prema dobavljačima i dijelom prema državi s osnova doprinosa. I tako sve do današnjih dana, gdje veći dio mojih životnih prihoda odvajam kako bih podmirio preostale obveze", napisao je na svom blogu Rakar.

Tvrdi da je od propasti tvrtke uspio podmiriti 95 posto dugova, a preostalo mu je još oko 750 tisuća kuna s kamatama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što otad radim proizlazi iz želje da se nijednom poduzetniku u Hrvatskoj ne dogodi što se dogodilo meni, da propadne zbog namještenih natječaja", rekao je Rakar otkrivši razloge zbog kojih se akttivirao u javnom životu.

Ipak, priznaje da je dijelom krivnja i na njemu jer je povukao nekoliko pogrešnih poteza. "Oni su samo moj krimen, nisam bio spreman pristati na kompromise koji su mi se nametali, a bili se izvan okvira zakona", ustvrdio je Rakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo