Josipović smijenio Kruljca s dužnosti zapovjednika

Odluka o smjeni Mladena Kruljca s pozicije zapovjednika Hrvatske kopnene vojske već je stupila na snagu.

10.7.2011.
16:25
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović razriješio je general pukovnika Mladena Kruljca s dužnosti zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

Odluku je, priopćili su iz predsjednikova ureda, donio na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i uz suglasnost ministra obrane. Odluka je stupila na snagu 10. srpnja 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Mladen Kruljac nalazi se u istražnom zatvoru u Osijeku gdje je odgovarao na upite istražitelja USKOK-a o optužbama za malverzacije MORH-ovim zemljištem.

Kruljca i još petoricu okrivljenika sumnjiči se da su malverzacijama spomenutim zemljištem oštetili Općinu Sibinj za najmanje 16,5 milijuna kuna. Tereti ih se za zloporabu položaja i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moj se branjenik branio aktivno, iznio je obranu dosta detaljno, bila je kompaktna i govorio je o onom što je radio. Negirao je krivnju jer krivice apsolutno nema i to će se dokazati u daljnjem postupku. Toliko vam mogu reći, ostalo je tajna jer je cijela istraga tajnovita'', rekao je novinarima Marko Dumančić, Kruljčev odvjetnik, nakon gotovo trosatnog ispitivanja.

Na zahtjev USKOK-a, istražni sudac osječkog Županijskog suda odredio je 30 dana istražnog zatvora za Kruljuca i ostale zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a kod nekih i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201107090105006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo