SUKOBILI SE ZBOG PUPOVCA: JOVIĆ: / 'Josipović i udruge branitelja ujedinjene'; JOSIPOVIĆ: 'Da, on je dio desne i ustašofilne vlasti'

Image
Foto: PIXSELL

"Koalicija" raznih protiv Pupovca: od Ive Josipovića do udruge branitelja specijalne policije - tko sve nije tu.

13.9.2018.
14:42
PIXSELL
VOYO logo

Sve su snažniji pritisci i glasniji zahtjevi šefu HDZ-a i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da raskine koaliciju s Miloradom Pupovcem i SDSS-om koji mu, uz ostale, održava tanku parlamentarnu većinu. Zahtjevi stižu s raznih strana političkog spektra, ne samo s desnice. Plenković je danas iz Pule predstavnicima braniteljskih udruga koje traže da iz vladajuće većine izbaci Pupovčev SDSS poručio da mu nitko neće određivati tko će biti dio parlamentarne većine.

“Neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a birati partnere i određivati tko će biti parlamentarna većina. To je ono što je 100 posto i na tome stojim čvrsto da ne mogu biti čvršći. Bez obzira od koga, kada i na koji način dolazi do toga", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ OŠTRO UZVRATIO PENAVI I BRANITELJIMA: /

'Nitko meni neće određivati tko će biti parlamentarna većina'

Image
PLENKOVIĆ OŠTRO UZVRATIO PENAVI I BRANITELJIMA: /

'Nitko meni neće određivati tko će biti parlamentarna većina'

'Ujedinjeni u želji da Srbi ne surađuju s Vladom'

O istoj temi na Twitteru se oglasio i politolog Dejan Jović, profesor međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti.

"'Koalicija' raznih protiv Pupovca: od Ive Josipovića do udruge branitelja specijalne policije - tko sve nije tu. Hrvatska opozicija svih vrsta i inače raznolika, "ujedinjena" je u želji da Srbi ne surađuju s vladom, ni vlada s njima. Protusuradnička koalicija", tvitnuo je Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah mu je odgovorio prozvani Josipović kojemu je Jović bio savjetnik dok je obnašao dužnost predsjednika Republike.

"Ne znam što ikoga, posebno profesora političkih znanosti, čudi da lijeva oporba napada Pupovca zbog sudjelovanja u desnoj vlasti. Pa, Pupovac jest vlast, ne samo njen suradnik. Posebno što je ta vlast dijelom ustašofilna, a Pupovac se prodaje za socijaldemokrata i antifašista", odgovorio je Josipović Joviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović napisao da je Pupovac dio "usrašofilne vlasti"

Polemika tu nije stala jer je Jović tada uzvratio Josipoviću retoričkim protupitanjem: "Ne čudi me, samo ukazujem na "društvo" koje se skupilo oko iste ideje. A ustašofila ima i u tom društvu, zar ne?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je Josipović ponovno odgovorio: "I ideja oponenata nimalo nije ista. Branitelji ga napadaju jer nije dovoljno ustašofilan, a ja jer je dio desne i usrašofilne vlasti". Ne zna se jedino je li se Josipoviću omakao tipfeler "usrašofilna" ili je doista to želio napisati.

Jović je zaključio ovu, zasad kratku twitter-polemiku s Josipovićem napisavši: "Ali, naći ćete se opet zajedno u šatoru, pred izbore. Bez etnobiznisa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo