Josipović: Provalili su u stan moje obitelji

Predsjednik Ivo Josipović otkrio je u jednom intervjuu kako je provaljeno u stan njegove obitelji. Nije precizirao je li riječ o stanju njegove sestre ili roditelja. 'Pustite to.

17.2.2010.
23:42
VOYO logo

U intervjuu Večernjem listu, u kojem je, između ostalog, otkrio sastav svog kabineta i komentirao odnose sa susjedima, novoizabrani predsjednik RH Ivo Josipović kazao je i kako je provaljeno u stan njegove obitelji.

Točnije, Josipović je ovu informaciju otkrio odgovarajući na pitanje je li ga informacijama 'zadužio' Saša Perković, Mesićev savjetnik za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nije mi dao nikakve informacije. Nakon nasrtaja paraobavještajne zajednice na sve predsjedničke kandidate, osim jednoga, obratio sam se nadležnim institucijama, uključujući i predsjednika Republike. Nelegalno su se prikupljali i izmišljali podaci, ulazilo se u privatnost, narušavalo se dostojanstvo. Zatražio sam od nadležnih tijela zaštitu i ona su korektno poduzela mjere prema svim kandidatima. Tu je gospodin Perković pokazao visoku profesionalnost ne preferirajući nijednog kandidata. Mislim da je to i dužnost sigurnosnih tijela u kojima je on angažiran, da prokažu nelegalne i nedemokratske metode poput upada u tuđi stan, prikupljanja podataka i slaganje mozaika koji nemaju nikakve veze s istinom, nedemokratski je i pripisivati nekome ubojstvo, kao što su činili mom ocu", glasio je Josipovićev odgovor.

Na potpitanje u čiji su stan pokušali provaliti, Josipović je odgovorio kako nije riječ o njemu nego njegovoj obitelji, bez preciziranja je li riječ o sestrinom ili roditeljskom stanu. "Pustite to. Vidjet će se", rekao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Josipović je izjavio i kako mu je žao što na inauguraciji neće biti prisutan nitko iz Srbije. Također, smatra kako njegovo protivljenje Sporazumu sa Slovenijom neće utjecati na odnose s tom zemljom.

Za kraj, Josipović je najavio i kako će promijeniti komunikaciju s građanima. Nastavit će tradiciju "kave s predsjednikom", ali "ne kanim zanemariti druge oblike komunikacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto se ne bi s predsjednikom išlo i na koncert", kazao je Josipović.

Prethodni članci:

arti-201002170355006 arti-201002170602006 arti-201002170642006 arti-201002170156006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo