Josipović: Nisam tražio izbacivanje Mirka Norca

Tijekom prijema izaslanstva Viteškoga alkarskog društva predsjednik Ivo Josipović najavio je da će biti pokrovitelj ovogodišnje Sinjske alke. I premijerka je u Banskim dvorima primila alkare.

14.6.2010.
17:33
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo Viteškog alkarskog društva (VAD) iz Sinja te potvrdio da će doći na Sinjsku alku.

Govoreći nakon sastanka predsjednik Josipović rekao je da razgovarao s predstavnicima VAD-a o pripremama za Sinjsku alku koje, po njegovim riječima, teku jako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će to i ove godine biti velika priredba na čast i diku ne samo Sinja već i cijele Hrvatske", rekao je predsjednik,

"Doći ću u Sinj i nazočit ću Alki kao pokrovitelj i bit će mi čast pobjedniku uručiti uobičajeni dar", rekao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit je li pokroviteljstvo uvjetovao izbacivanjem osuđenog generala Mirka Norca iz VAD-a, Josipović je rekao kako je najvažnije da Alka bude depolitizirana te da se preko Alke ne prelama politika, što se do sada događalo.

Dodao je da više toga nema i da ima čvrsta obećanja organizatora da je Alka ono što bi trebala biti, tj. depolitizirana i važna kulturna priredba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu važno je članstvo bilo koga, nastavio je, dodavši da je to stvar statuta društva koji oni provode i tu nema nikakve politike pa i glede članstva bilo koje osobe, tvrdi Josipović.

Na potpitanje je li tražio izbacivanje Norca iz VAD-a, Josipović je rekao da nije, kratko dodavši da je njegovo da se poštuje statut društva i da u njemu ne bude politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić zahvalio je Josipoviću što ih je primio kao njihov pokrovitelj i da su s radošću primili vijest da se "vide 8. kolovoza u Sinju".

Prethodni članak:

arti-201006110757006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo