Josipović ne zna što bi s Karamarkom

12.6.2011.
19:46
VOYO logo

''Žalosno je to što se dogodilo u Splitu u kojem je dio pokazao neeuropsko lice. Tužno je da jedna skupina napada drugu zato što je različita, ali siguran sam da to što se dogodilo u Splitu nije pravo lice Hrvatske. Pravo lice Hrvatske je ono koje je osudilo napade na sudionike Gay Pridea. No, valja pričekati i vidjeti je li policija napravila sve što je trebala'', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Na zamolbu da prokomentira zahtjeve za ostavkom ministra unutrnjih poslova Tomislava Karamarka, ostao je suzdržan i kratko rekao kako ''valja pričekati''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruge traže Karamarkovu ostavku

''Da je s nama u koloni na Gay prideu bio gradonačelnik Željko Kerum i da je poslao jasnu poruku kako u Splitu svaki građanin ima pravo slobodno živjeti, onda bi prva parada ponosa završila drugačije. Nije dovoljno dati dozvolu, a onda preko svoga dogradonačelnika poručiti da svjetonzor Gay pridea nije jednak političkom svjetonazoru gradonačelnika'', rekla je Mirjana Kučer, predsjednica Domina, jedine splitske udruge koja je sudjelovala u organizaciji Gay pridea.

Organizatori su kao najodgovorniju osobu za propuste prozvali ministra policije Tomislava Karamarka i traže njegovu ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106120107006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo