nastavak sage / 'Lipa' tvrdi: 'USKOK je tražio da lažno svjedočim protiv Ivana Turudića'

Image
Foto: P. Macek/M. Prpic/PIXSELL/Shutterstock/Ilustracija

USKOK je pred Rimac stavio žuti fascikl pun dokumenata i tražio da lažno svjedoči protiv Ivana Turudića, piše tjednik

6.2.2024.
8:02
P. Macek/M. Prpic/PIXSELL/Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Nacional je objavio da je Josipa Pleslić (bivša Rimac) poslala je u ponedjeljak dopis ministrima Davoru Božinoviću i Ivanu Malenici te ravnatelju USKOK-a Danielu Markiću u kojem tvrdi da je USKOK od nje tražio da lažno svjedoči protiv Turudića.

USKOK je pred Rimac stavio žuti fascikl pun dokumenata i tražio da lažno svjedoči protiv Ivana Turudića, piše tjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadašnja ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić planirala je u ljeto 2021. godine kazneno goniti suca Visokog kaznenog suda Ivana Turudića za zloupotrebu položaja i ovlasti zbog sumnje da se neprimjereno umiješao u kazneni postupak protiv Ivana Inje Bašića kako bi mu se u ranoj fazi tog postupka ukinuo pritvor.

USKOK sumnja da je Turudić za taj svoj navodni angažman trebao biti nagrađen, a važan dokaz za te svoje sumnje Vanja Marušić pokušala je dobiti od Josipe Pleslić (nekad Rimac), piše Nacional u novom broju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Isplivale nove poruke /

Turudić i Rimac se trebali naći kod njega u stanu, ali mu je 'krepao' mobitel

Image
Isplivale nove poruke /

Turudić i Rimac se trebali naći kod njega u stanu, ali mu je 'krepao' mobitel

Lobirala je za Turudića, a on joj je odavao informacije?

Bivša gradonačelnica Knina i USKOK-ova optuženica je 2015. godine lobirala za ponovni izbor Ivana Turudića za predsjednika Županijskog suda, a on je njoj u vrijeme dok je bila pod istragom zbog nezakonite dodjele triju stanova u Kninu otkrivao podatke iz istrage, otkrio je Jutarnji list.

Tada još nije znala da će početkom sljedeće godine DORH obustaviti istragu protiv nje te optužiti samo državnu službenicu koja joj je dodijelila stanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Turudić kad je bio kod mene, kaže možeš biti mirna nema privođenja", napisala je u kolovozu 2015. godine stranačkom kolegi Milijanu Brkiću. Žalila se Brkiću da je dobila uznemirujuće informacije o razvoju istrage protiv nje, ali da ju je Turudić umirio da neće biti privedena. Brkiću je napisala i da je po njenome "situacija okej", ali da drži oči otvorene.

Brkić joj je na to uzvratio s "okej" i nazvao je anđelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Svi pričaju o porukama Turudića i Rimac. Bivši šef DORH-a: 'On se pravda kao dijete uhvaćeno u krađi čokoladice'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo