Josip Popovac na čelu HRT-a

Programsko vijeće HRT-a imenovalo je Josipa Popovca vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja te kuće. Izabrani su i privremeni šefovi Hrvatske televizije i Hrvatskog radija.

9.12.2009.
11:45
VOYO logo

Glavni producent HTV-a Josip Popovac vršitelj je dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, odlučilo je poslijepodne Programsko vijeće HRT-a, nakon što je razriješilo dužnosti dosadašnje vodstvo HRT-a na čelu s Vanjom Sutlićem.

Popovca je za v.d. glavnog ravnatelja predložio dopredsjednik Vijeća Siniša Grgić, a tajnim glasovanjem izabralo ga je sedam članova Vijeća, jedan je bio protiv, a dva su listića bila nevažeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popovac je odmah predložio, a Vijeće imenovalo vršitelje dužnosti ravnatelja triju HRT-ovih podružnica. Tako će dosadašnji glavni tajnik HTV-a Mislav Stipić privremeno voditi HTV, Zoran Mihajlović Hrvatski radio, a Sanda Vojković Smiljanić Glazbenu proizvodnju.

Ustvrdivši da je imenovanjem vršitelja dužnosti prestao mandat Vanji Sutliću, Vijeće je donijelo odluku i o raspisivanju natječaja za novog glavnog ravnatelja HRT-a. U Vijeću očekuju da će postupak njegova izbora biti gotov za dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, HRT-om privremeni glavni ravnatelj može rukovoditi najdulje šest mjeseci.

Popovac je na HTV-u zaposlen 13 godina, posljednja tri mjeseca je glavni producent javne televizije, a posljednjih mjesec dana mijenjao je ravnatelja HTV-a Blagu Markotu koji je danas smijenjen, zajedno sa Sutlićem te ravnateljima Hrvatskog radija Davorom Mezulićem i Glazbene proizvodnje Josipom Guberinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apeliram na sinergiju 3500 zaposlenih da u ovoj krizi najjači hrvatski brend napravimo boljim", kazao je Popovac predstavljajući se vijećnicima. Dodao je kako se ne namjerava kandidirati na nijednu dužnost te da nakon privremene dužnosti želi ostati glavni producent HTV-a.

Istaknuo je da mu je prioritet završiti poslovni i financijski plan te se sa suradnicima posvetiti planiranju programskog usmjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samu kandidaturu Popovca izdvojeno mišljenje su imali vijećnici Hašim Bahtijari koji je kazao kako nema uvid u njegov dosadašnji radu, ali da će prihvatiti odluku Vijeća, te Damir Grubiša koji se zalagao za najmanje dva kandidata.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo