OMILJENI NEUROKIRURG KOJEG SU NAJURILI S REBRA U NU2: / 'Bio sam u partiji i toga se ne sramim'

Image
Foto: Screenshot/HRT

'Oduzimamo pacijentu nešto što je potrebno.

8.4.2018.
15:46
Screenshot/HRT
VOYO logo

"Ja sam u posljednjih godinu dana svojeg posla u Rebru odradio oko 350 operacija, a zadnja tri dana uspio sam napraviti šest operacija svojim pacijentima koji su čekali te operacije. Meni nije teško raditi. Davno prije sam mogao, a nisam znao. Sada znam i mogu, a možda za neko vrijeme ću znati, a neću moći. Sada nije tako", kazao je poznati hravtski neurokirurg Josip Paladino gostujući u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2".

Image
O SLUČAJU DR. JOSIPA PALADINA SE OGLASILI S REBRA: /

'Cijenimo sve što je radio ovih godina, ali ne uklapa se u naše planove'

Image
O SLUČAJU DR. JOSIPA PALADINA SE OGLASILI S REBRA: /

'Cijenimo sve što je radio ovih godina, ali ne uklapa se u naše planove'

OGLASIO SE ČUVENI DR. PALADINO: ‘Nikad nisam radio isključivo za plaću’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na zamjerke nekih koji su kazali da u ovim godinama treba biti umirovljen, Paladino je kazao kako postoje oni ljudi koji u 45 prima plaću za jedan dio posla i čeka mirovinu, dok netko drugi "ne pati od te bolesti i radi punom parom".

Vrijeme za mirovinu

Prema njegovim riječima, rad onih koji rade i u mirovini, odnosno prekid takvog rada trebalo bi regulirati kao u inozemstvu. "U načelu menadžment institucije koji je vodi zadužen je za uspješnost institucije. Takvi menadžerski timovi ocjenjuju što je u tom trenutku za njih najbolje. Tako se ugovori sklapaju na godinu dana. Tako ste vi uvijek evaluirani od strane menadžmenta i vidi se kakav ste vi brand, što postižete, koliko imate pacijenata", kazao je dr. Paladino ističući kako će se brojne njegove kolege kroz nekoliko godina naći u njegovoj situaciji, a da se njihovo znanje ne smije baciti kroz prozor jer bi to učinilo nemjerljivu štetu cijelom sustavu. "Sustav je tu da pomogne pacijentima, nisu bolnice tu da bi doktori primali plaću", naglasio je pritom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako se mlađe kolege itekako koriste znanjem onih starijih koji im mogu pomoći te dodao kako je vezan za zadnju mladu generaciju neurokirurga.

PALADINO NIJE JEDINI: Ostali smo bez 10 najboljih doktora. Ovo su stručnjaci kojima ne daju da spašavaju naše živote

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak na Rebro

Na pitanje bi li se ponovno vratio na Rebro odgovorio je: "Cijeli život radim u stresu i pod pritiskom. Ja sam živio zbog svojeg posla i svojih pacijenata".

Pojavile su se razne informacije o vašem budućem radu, rekao je Stanković, te ga pitao o budućim planovima. "Dužan sam reći iskrenu zahvalu svima koji su se javili. Ja nisam važan. Bitni su pacijenti. Vidjet ću kakve su mogućnosti. Želio bih učiniti nešto za pacijente. Moje je poslanje da s ovih deset prstiju znam nešto napraviti, nekome spasiti život", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZRINKA PALADINO: ‘Moj suprug nije zaslužio da ga lošiji od njega poništavaju’

"Ako je moje žrtvovanje potrebno da bi se spasilo druge živote? Onda ja moram biti taj koji će reći tko sam ja? Ja sam to cijeli život imao kao svoju maksimu rada i mislim da je to ono kako liječnik u ovoj poziciji u kojoj sam ja mora razmišljati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduzimamo pacijentu nešto što je potrebno. Ne znam je li se negdje drugdje u svijetu može vidjeti gluplji način sustava - istaknuo je neurokirurg te dodao da u Hrvatskoj postoje pojedinci koji su "nacionalno blago", a mi smo ih poslali u svijet', zaključio je.

Ne srami se što je bio u partiji

Paladino je priznao i da je bio u partiji te dodao kako se toga ne srami. 'I dan danas neki moji kolege su voljni kazati tu riječ "komunjara". Čujte, ja sam bio u partiji, radio sam kao član tadašnje te partije i ničeg se ne sramim, dapače, ponosan sam da sam sve što sam mogao napravio na korist svog naroda, svoje bolnice i svojih ljudi. Danas imate niz šefova klinike koji su bili u partiji i to taje', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo