JOSIP MANOLIĆ JE NADŽIVIO I SVOJU DRUGU SUPRUGU; Preminula je Mirjana Ribarić: / 'Tješi me da se više neće mučiti'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Mirjana Ribarić, druga supruga Josipa Manolića, preminula je u utorak navečer u jednoj zagrebačkoj bolnici od posljedica raka pluća

19.8.2020.
14:57
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Druga supruga 100-godišnjeg Josipa Manolića, 64-godišnja Mirjana Ribarić, preminula je u utorak navečer u jednoj zagrebačkoj bolnici od posljedica raka pluća. Manolić je nesretnu vijest doznao u Novom Vinodolskom, gdje je bio na odmoru.

"Jako mi je teško, baš se mučila pred kraj. Bolovala je od raka pluća. Prvo se liječila doma, potom je otišla u bolnicu. Jedino me tješi da se više neće mučiti. Strašno je gledati kako se netko bori za dah", rekao je za 24sata utučeni Manolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajednički politički život

On i Mirjana poznavali su se godinama prije nego što su stupili u brak. Odgojiteljicu u SOS Dječjem selu Lekenik, Manolić je još 1999. kandidirao na parlamentarnim izborima na listi svoje stranke Hrvatski nezavisni demokrati. On je bio šef stranke, a ona nositeljica liste za dijasporu, no nisu uspjeli ući u parlament, nakon čega se Manolić povukao iz političkog života. Ribarićeva se našla na listi iste stranke pod vodstvom Zlatka Canjuge i na izborima 2003., ali također nije ušla u Sabor.

Vjenčali su se na Krku 2016. godine, a Manolić je otkrio kako nisu imali novca za svadbu, već samo za ručak, a nisu otišli ni na medeni mjesec. "Ta naša ljubav nije od jučer. Iza nas je višegodišnji zajednički život. Odlučili smo ga okruniti brakom jer više nije bilo smisla živjeti u izvanbračnoj zajednici. Pa mi smo ozbiljni ljudi u ozbiljnim godinama", rekao je tada Manolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva supruga mu stradala u požaru

Njegova prva supruga, Marija Eker Manolić, preminula je 2003. godine u 82. godini života od posljedica požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo