ORGANIZATOR PROSVJEDA / Josić: 'Prosvjed nije direktno uperen protiv Vlade, ne mogu oni biti krivi za ono što se događalo 27 godina'

Image
Foto: RTL Danas

Ako se u sljedećih godinu dana nešto ne promijeni, organizirat će novi prosvjed

13.10.2018.
19:06
RTL Danas
VOYO logo

Jedan od organizatora prosvjeda u Vukovaru Tomislav Josić danas je na pozornici kazao kako danas u Vukovaru nisu oni koji mogu nešto promijeniti niti ih skup zanima.

Josić je gostujući u RTL-u Danas pojasnio na koja je točno mislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislio sam na one koji su vodili DORH i koji ga danas vode, na ministre pravosuđa koji su malo napravili, na saborske zastupnike jer oni mijenjaju zakone, na sadašnju vlast jer mislim da je dobro da i oni čuju ova svjedočanstva".

Iznijeli ste nekoliko zahtjeva, idući skup je najavljen 12. listopada 2019. Je li to rok u kojem očekujete da se bilo što napravi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da je godina dana razumna rok u kojem se može nešto napraviti, da će se nešto pokrenuti. Otkada je gradonačelnik krenuo s inicijativom za prosvjed, počelo se s nekakvim optužnicama. Ako pak ne bude promjena, onda ćemo vidjeti, da li će to biti ovdje ili na nekoj drugoj lokaciji, ali da će biti novih prosvjeda i pritisaka, bit će sigurno".

Uskoro nas očekuje "Kolona sjećanja". Hoćemo li imati ponovno dvije kolone?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo, zašto bi imali? Nismo ni onda imali, onda smo imali jednu kolonu i jednu malu skupinu ljudi. Ne vidim razloga za bilo kakve podjele. Ovaj prosvjed nije direktno uperen protiv aktualne vlasti, oni su na vlasti godinu i pol dana, ne mogu oni biti krivi za sve što se događalo zadnjih 27 godina

TIJEK DOGAĐAJA PROČITAJTE OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo